Annonce
Ugeavisen Øboen

Lohals skjuler sig i succesplades klange

Bandet  består af Tom Bjerg selv, Peter Kohlmetz Møller, Anders Thambo Rasmussen, Trine Lund Sørensen og Mads Stefensen.
Musikken på Tom Bjergs nye album er i høj grad undfanget på Langeland

Tom Bjerg har været ugens band på P4 og P5, og deres debutalbum strøg lige ind på top 10 over solgte vinyludgivelser. Nogle af numrene er afspillet i radioen mere end 200 gange, og Fyens Stiftstidendes musikredaktør, Simon Staun, har kaldt albummet “en af de bedste popudzivelser i 2020” og bandet “et regulært stjernehold”.

Det var på Langeland, de roste toner fandt sammen til melodier, da bandet sammen skabte musikken til forsanger Tom Bjergs tekster.

Albummets titelnummer “Hurtigt ud, hurtigt hjem” fik Tom Bjerg egentlig ideen til, da han kørte på Storebæltsbroen, men alligevel er det et droneskud af Langelandsbroen, der pryder coveret.

Annonce

Billedet er en hilsen til Langeland og den inspiration, bandet har fundet i Lohals og Ristinge.

- Langeland er ligesom blevet vores ting. Her er skønt, øde og smukt, og øen er blevet symbolet på det fællesskab vi havde, mens vi arbejdede med musikken, fortæller Tom Bjerg.

På vej hjem på Langelandsbroen lyttede musikerne til det ufærdige præ-mix, de havde indspillet under opholdet.

- Vi hørte det i Toms Berlingo, hvor den ene højttaler er halvt gået, og det lød ret baldret. Men vi var enige om, at vi havde skabt skellettet til det, vi gerne ville, siger Peter Kohlmetz Møller.

Huset i Ristinge lånte de af et bandmedlems forældre, men de fleste dage opholdt de sig i Lohals, hvor de lånte et sommerhus af forfatteren Josefine Ottesen og hendes mand, komponisten Jan Schønemann.

Tom Bjerg

Selvom "Tom Bjerg" er forsangerens navn, er albummet "Hurtigt ud/Hurtigt hjem" hele bandets udgivelse.

Midlerne til at indspille og udgive albummet er rejst gennem crowd funding, hvor bidragyderne køber albummet på forhånd.

Tom Bjerg - sang og guitar

Peter Kohlmetz Møller - klaver og keyboard

Anders Thambo Rasmussen - bas

Trine Lund Sørensen - kor, percussion og keyboard

Mads Stephensen - kor og trommer

- Vi havde et ønske om at komme væk og isolere os og skabe en intens maggi-terning af kreativitet. Vi er jo virkelig ikke de første, der har fundet kreativ inspiration på Langeland. Københavnere tager til Svendborg for at finde ro, men for folk fra Svendborg er her ikke roligt nok, vi er nødt til at tage til Lohals, griner Tom Bjerg.

Samværet var intenst centreret om musikken i sommerhuset på Lohals. Her finder Anders Thambo Rasmussen dog tid til en pause.

I huset med opslagstavler med Josefine Ottesensens noter, en efterladt sjat gin og en rest chokolade i køleskabet følte bandet sig hurtigt hjemme.

Bandet har eksperimenteret med rytmen fra fødder og bølgeskvulp i den langelandske natur.

- Stedet emmer af kreativitet. Med en simregryde på komfuret, brænde i pejsen og fuldkommen fred og ro, følte vi os bare så velkomne, fortæller Peter

Ingen af lydene på “Hurtigt ud, hurtigt hjem” er faktisk optaget på Langeland. Men utallige ideer er undfanget her, og bandet har eksperimenteret med optagelser af løbende fødders og bølgeskvulpenes rytme her, fortæller Peter Kohlmetz:

- Langeland er med indirekte, meta-agtigt. Skellettet, stemningen, de samtaler man skal have som band for at skabe lyden sammen, har fundet sted her. Der er en naturstemning, som er en central del af numrene. Det kunne ikke lade sig gøre at skrive netop den musik nogen andre steder. Øen gemmer sig i klangene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Øboen

Dødsfald

Annonce