Annonce
Ugeavisen Øboen

Lyserød lørdag i coronaen skær

Kvinderne bag Langelands Lyserød lørdag Lizett Mai Pedersen, Lone Frederiksen og Susanne Bohn Søndergaard. Privatfoto
Stor opbakning fra virksomheder og handlende til årets Lyserød lørdag, der på grund af corona var begrænset til en enkelt dag med arrangementer.
Annonce

Rudkøbing: Et sted mellem 65.000 og 70.000 kroner fik de ihærdige kvinder bag Lyserød lørdag på Langeland indsamlet forleden med stor opbakning fra såvel detailhandel, virksomheder, kunstnere og privatpersoner.

For 20 kroner kunne man få en lyserød stribe i håret hos Zettes Verden. Det var mest børnene, der benyttede sig af tilbuddet, men søstrene  Kirsten og Alice Gjerster vovede også pelsen med en lyserød stribe. Privatfoto

Det er formanden for Kræftens Bekæmpelse på Langeland, Susanne Bohn Søndergaard, mere end tilfreds med.

- Vi  har de senere år indsamlet mellem 100.000 og 120.000 kroner, men vi har i år måttet indskrænke arrangementet  til en enkelt dag og med langt færre aktiviteter på grund af coronaen. Sidste år indsamlede  Svendborg eksempelvis 40.000 kroner, og de regner med at lande på det halve i år. I det lys er det rigtigt godt gået af Langeland, at vi når op på omkring 70.000 kroner, siger Susanne Bohn Søndergaard.

Der var musik på Dybendal på Torvet, der havde stiller lokaler til rådighed i forbindelse med Lyserød lørdag. Desværre var det lige netop den dag i weekenden, hvor det blæste allermest, så udendørs festligheder var det ikke rigtigt til.  Privatfoto

Og det er måske netop styrken ved det mindre samfund, hvor alle kender alle - eller i det mindste de fleste.

Susanne Bohn  Søndergaard er under alle omstændigheder meget taknemmelig over den velvilje, Kræftens Bekæmpelse møder både hos virksomheder, håndværkere og detailhandelen.

- Det er virkelig en stor støtte, og det er ikke svært at skulle samle ind til formålet. Forretninger og virksomheder ved, hvad vil vil, og hvem vi er, når vi henvender os, og de er bare klar til at støtte, siger Susanne Bohn Søndergaard.

Beny the Bopper og Ib Curly gav den fuld blues-skrue på Dybendal. Privatfoto

- Kunstnerne stiller hver gang op med værker, som vi kan udlodde, og de er meget imødekommende. Jeg har ikke spurgt så mange i år, fordi vi ikke havde så stort et arrangement, men jeg er meget taknemmelig for de værker, vi har fået, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Øboen

Juleudstilling i Nowhuset

Ugeavisen Øboen

7 years of Lukas Graham

Ugeavisen Øboen

Vi skændes så det brager

Ugeavisen Øboen

Min mand er blevet en hus-tyran

Ugeavisen Øboen

Følelser og fornuft

Annonce