Annonce
Ugeavisen Øboen

Markante forskere skal gøre os klogere på kloden: Langelændere kan få ekstra viden om klimaet

Kirsten Havemann glæder sig til at arbejde med de fem centrale spørgsmål og finde forskere, der kan give os alle mere viden om dem. Arkivfoto: Privat
Folkeuniversitetet Langeland er sluppet gennem nåleøjet og får med en bevilling en enestående mulighed for at præsentere alle for viden om klodens tilstand.

LANGELAND: Alle taler om klima i disse år, og nu har Folkeuniversitetet Langeland (FUL) fået en enestående mulighed for at udbrede kendskabet til, hvad der sker med vores klode, og hvad vi kan gøre ved udviklingen. Folkeuniversitetet Langeland er nemlig blevet udvalgt til at fejre FNs internationale år for de grundlæggende videnskaber, og temaet bliver netop klima.

Snart går planlægningen for alvor i gang, men det står fast, at der vil blive mulighed for at høre fem ledende danske forskere inden for dette felt. Det vil ske i efteråret, nærmere bestemt september-oktober.

- Vi har endnu ikke lagt os fast på, hvordan det rent praktisk vil blive gennemført, men vi finder en form, så alle interesserede har mulighed for at være med, siger Kirsten Havemann fra Folkeuniversitetet Langeland.

Annonce

Der vil blive gennemført naturvidenskabelige temadage i 10 af de 98 danske kommuner, der har et folkeuniversitetet. Medicinalgiganten Novo Nordisk har bevilget fondsmidler, og Kirsten Havemann er selvsagt glad for, at Langeland er kommet i betragtning.

Rådfører sig med ungdommen

- Med temadagen vil det være muligt at give svar på nogle af de store eller små naturvidenskabelige spørgsmål og emner, der undrer og optager lokalbefolkningen, siger hun.

Allerede inden ansøgningen til Novo Nordisk tog Folkeuniversitetet kontakt til ungdommen. Det skete i form af henvendelser til de fire skoler her på øen, som har unge elever - Kassebølle Friskole, Ørstedskolen, Langelands Efterskole og Musikefterskolen i Humble.

Desuden har man kontakt med Langeland Kommune, som står for at udarbejde en klimahandlingsplan som en udløber af Parisaftalen, den store klimaaftale, som blev indgået i den franske hovedstad for nogle år siden.

- I første omgang skal vi identificere "fem ting, som vi ikke vidste om klima", og så skal med sammen med et ekspertpanel have "parret" disse fem ting med de rette forskere, oplyser Kirsten Havemann.

Der er indbudt til møde på Langelands Efterskole med de parter, som skal nærmere på det videre forløb. Det foregår 20. april.

Skulle der være nogen, som har input i form af ideer, strøtanker, holdninger eller lignende, er man velkommen til at rette henvendelse til Folkeuniversitetet Langeland eller direkte til Kirsten Havemann.

Annonce
Ugeavisen Øboen

Derfor skriver vi så ofte om landdistrikter: En evig kamp for at holde liv i lokalsamfundet

Annonce
Ugeavisen Øboen

Gudstjenester på Langeland: Otte chancer for at høre Guds ord

Annonce
Ugeavisen Øboen

Restaurering lukker Bregninge kirkes tårn

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Øboen

Det barske kvindeliv med horeunger og ønskebørn: Forfatter fra Sydlangeland får romandebut

Ugeavisen Øboen

Stort vikarbureau i sejrsrus: Carelink skal dække Langeland og fem fynske kommuner

Ugeavisen Øboen

Dødsfald

Ugeavisen Øboen

Turister på Langeland undgår forvirring til sommer: Der bliver kun ét sted at hente cykelkort og fiskekort

Ugeavisen Øboen

Jernbryllup

Ugeavisen Øboen

Langelands stednavne

Ugeavisen Øboen

Sølvbryllup

Annonce