Annonce
Ugeavisen Øboen

Marlenes virksomhed fik 360 graders hjælp

Marlene Bremholm er oprindeligt finansuddannet, og havde arbejdet 17 år i Danske Bank, før hun startede virksomheden Segway Langeland i 2013. Privatfoto
Med virksomheden Segway Langeland deltag Marlene Bremholm i iværksætterforløbet Strømstyrke tilbage i 2016.
Annonce

LANGELAND/SVENDBORG: Marlene Bremholm fra Segway Langeland er en af de iværksættere, som har deltaget i iværksætterforløbet Strømstyrke. Det er Medstrøm, som holder til i Svendborgs Fremtidsfabrik, der står bag de forskellige iværksætterforløb.

Marlene Bremholm deltog med sin virksomhed i 2016. På det tidspunkt havde hun været selvstændig i et godt stykke til med Segway Langeland, der åbnede i 2013.

- Jeg synes, det her tilbud var ret unikt, fordi man kommer hele vejen rundt – fra at lave strategiplan og årshjul til at lave markedsføring. Det var ikke bare et Facebook-kursus. Det, der motiverede mig, var, at kurset havde fokus på at komme hele vejen rundt om min virksomhed, siger Marlene Bremholm.

Hun vil gerne anbefale kurset til andre iværksættere – men der er nogle ting, man som selvstændig skal gøre sig klart, før man melder sig til, mener hun.

- Jeg vil anbefale folk at tage på kurset, men der er et men. Der er nogle moduler, hvor jeg har fået et knap så stort udbytte, og jeg kan 100 procent godt skrive under på hvorfor. Det er fordi, jeg er gået hjem og i daglig drift bagefter, og så er det nok ikke så underligt, hvis jeg ikke har fået noget ud af det, siger Marlene Bremholm.

Annonce

Kig op fra telefonen

Hvis man skal bruge kurset til at løfte sin virksomhed, skal man være bevidst om at sætte tilstrækkeligt tid af til det, mener hun. Man skal så at sige huske at lave sine lektier.

- En ting er, at man skal afsætte selve kursusdagene, men man skal faktisk også sætte tid af, til når man kommer hjem til at finde ud af, hvad man har fået ud af dagen, og hvad man skal bruge det til. Hvis ikke man gør det, har man principielt bare spildt en dag, siger hun.

Er man parat til at deltage aktivt – også i pauserne – er der meget at hente som selvstændig, fastslår Marlene Bremholm.

- Hvis man gider at kigge op fra sin telefon i pauserne, så får man jo også et netværk af mennesker, som man kan trække på efterfølgende. Nogen, der kender nogen, siger hun.

En af de ting, der står allerklarest fra forløbet for Marlene Bremholm, var et coachingforløb. Det handlede om, hvordan man opdyrker sit marked. Her blev hun spurgt om, hvorvidt hun selv kontaktede mulige kunder, og hendes svar var, at hun primært ventede på, at folk selv tog kontakt.

- Jeg kan tydeligt huske, at coachen spurgte, om Segway Langeland var for selvfede. Og jeg blev så voldsomt provokeret. Allerede dagen efter gik jeg i gang med at kontakte potentielle kunder og lave opsøgende arbejde. Det var lige det los i røven, jeg havde brug for, siger hun.

Annonce

Hvad ved du ikke?

I dag kan hun se, at hendes bedste virksomhedskunder også er dem, hun selv har opsøgt, og som har prøvet at køre en tur på en segway.

Ifølge Marlene Bremholm kan iværksætterforløbet hjælpe kursisterne med at finde ud af, hvad man ikke ved - man tror, man ved, hvad det er for en virksomhed, man vil åbne, men måske viser verden sig at være en helt anden.

- Da jeg åbnede Segway Langeland, havde jeg en overbevisning om, at jeg kun skulle være en turistvirksomhed. Det er jeg også i dag. Men jeg er mindst lige så meget en eventvirksomhed. Jeg havde købt en trailer til at have alle mine segways i, så jeg kunne flytte dem fra A til B. Men det viste sig, at der var et kæmpe marked i at lave events. Så jeg fandt ud af, at det var nogle andre kompetencer der skulle til, hvis jeg skulle lave firmaarrangementer.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Øboen

Kusketræf på Skovsgaard

Annonce
Annonce
Ugeavisen Øboen

Fynsk sanger på Skovsgaard

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce