Annonce
Ugeavisen Øboen

Masser af nye unge ansigter i brugsen: Fremtidens uddelere og salgschefer tager en tørn, mens de fleste faste holder ferie

De ni unge ledertrainees er (i tilfældig rækkefølge) er Margrethe Guldberg Larsen, Fakta, Åbenrå, Simon Olsen, Super Brugsen i Bramdrupdam, Katrine Høfner, Super Brugsen i Nibe, Rasmus Petersen, Kvickly, Vejen, Trine Henriksen, Super Brugsen i Give, Anne Lind Kristensen, Kvickly, Brande, William Jensen, Super Brugsen i Nr. Lyndelse, Edon Verbovci, Super Brugsen, Skjern, Mikkel Farum, Kvickly, Albertslund. Her er de sammen med Super Brugsen Rudkøbings souschef, Mads Kieler. Foto: Michael Lorenzen
Super Brugsen i Rudkøbing er træningssted for ni unge, der er i gang med en lederuddannelse inden for Coop. De fleste faste medarbejdere er på ferie eller kursus.

RUDKØBING: Kunder i Super Brugsen Rudkøbing har sikkert allerede bemærket en masse nye, unge ansigter i butikken i denne uge. Sådan vil det fortsætte til og med lørdag. Ni unge kvinder og mænd er i gang med en lederuddannelse inden for dagligvaregiganten Coop, og den lokale brugs lægger lokaler og varer til de ni ledertrainees, som de kaldes. De er ude at stå på egne ben i en uges tid.

I sidste uge blev der aftalt nærmere i detaljer om, hvordan forløbet skal være.

Meningen er at lære de unge de grundlæggende ledelsesfærdigheder ved selv at have ansvaret for at drive en butik, fortæller souschef Mads Kieler, som i denne uge selv er på kursus. Mange af hans kolleger er det samme eller på ferie.

Annonce
Simon Olsen og Trine Henriksen ved bagerafdelingen i Super Brugsen. Foto: Michael Lorenzen

Enkelte af de fastansatte er her dog også i denne uge. Det gælder for eksempel i slagter- og bagerafdelingen, lige som kassemedarbejderne vil være de velkendte. Desuden er uddeler Kim Behnfeld Jensen at træffe i bygningen, hvis et eller andet "brænder på", men han skal ellers holde sig i baggrunden.

Uddeler eller souschef for en dag

- Så det er op til vores ledertrainees at styre og drive brugsen. De får samtidig frie hænder inden for rimelighedens grænser til for eksempel at introducere nye varer eller et nyt mærke inden for en varekategori, vi har i forvejen, forklarer Mads Kieler.

Den enkelte unge får enten tjansen som uddeler eller souschef en dag på skift. Og lørdag, når Super Brugsen lukker for denne dag, gennemgår man det samlede forløb sammen med Mads Kieler.

Lederuddannelsen varer i to år. Praktikforløbet går på skift, og det er første gang, at Super Brugsen Rudkøbing indgår som praktiksted.

Annonce

"Bøfbanko"

Ugen byder blandt andet på en række konkurrencer, herunder "bøfbanko", hvor der i en pakke med kød vil være et gevinstlod, og der vil være aktiviteter for børn.

En del vil foregå via Facebook, der vil blive introduceret nogle nye ting i frugt og grønt, med mere.

Egentlig havde de unge planer om at afvikle en stor fest på det lille torv uden for indgangen til butikken, men efter at have talt det igennem med uddeleren besluttede man sig for flere forskellige små aktiviteter inde i brugsen i stedet.

To af de unge lederaspiranter, Katrine Høfner og Simon Olsen, samt  og Mads Kieler kigger på en hvidvin i grøntafdelingen. Vinen skulle ifølge anprisningen på etiketten kunne noget sammen med asparges. Foto: Michael Lorenzen

En af de unge, Simon Olsen, kommer fra Super Brugsen i Bramdrupdam ved Kolding, og han vil på længere sigt gerne være uddeler. Trine Henriksen, som til daglig er i Super Brugsen i Give i det sydjyske, er lidt mindre afklaret på, hvad hun vil satse på karrieremæssigt. For hende spiller det geografiske også en rolle, da hun og hendes kæreste har købt hus i denne by.

De ni lederaspiranter afslutter deres uddannelsesforløb enten 1. august eller 1. september i år.

Annonce
Ugeavisen Øboen

Derfor skriver vi så ofte om landdistrikter: En evig kamp for at holde liv i lokalsamfundet

Annonce
Ugeavisen Øboen

Gudstjenester på Langeland: Otte chancer for at høre Guds ord

Annonce
Ugeavisen Øboen

Restaurering lukker Bregninge kirkes tårn

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Øboen

Det barske kvindeliv med horeunger og ønskebørn: Forfatter fra Sydlangeland får romandebut

Ugeavisen Øboen

Stort vikarbureau i sejrsrus: Carelink skal dække Langeland og fem fynske kommuner

Ugeavisen Øboen

Dødsfald

Ugeavisen Øboen

Turister på Langeland undgår forvirring til sommer: Der bliver kun ét sted at hente cykelkort og fiskekort

Ugeavisen Øboen

Jernbryllup

Ugeavisen Øboen

Langelands stednavne

Ugeavisen Øboen

Sølvbryllup

Annonce