Annonce
Ugeavisen Øboen

Med andre øjne: Arkitekt udefra anmelder Rudkøbing

Bevaringsforeningen har inviteret arkitekt Jan W. Hansen til at "anmelde" Rudkøbing. Pr-foto
Annonce

RUDKØBING: Kom og hør arkitekten Jan W. Hansen, når han bedømmer Rudkøbing som bymiljø torsdag 10. oktober kl. 19.30 i Frivillighuset, Fredensvej 4. Jan W. Hansen er professor i arkitektur og byplanlægning ved Arkitektskolen i Aarhus, og han har også egen tegnestue.

Jan W. Hansen gennemførte for nogle år siden en sammenlignende undersøgelse med titlen "Syddanske byer i bevægelse".

Her tog han "temperaturen" på 31 byer i Region Syddanmark - blandt andet stillede han spørgsmålene: Hvor attraktive, hvor levende, hvor oplevelsessrige er bymidten? Hvor meget helhed og sammenhæng har centrum med den øvrige by?

En af de byer, Jan W. Hansen "anmeldte", var Rudkøbing.

Derfor har Bevaringsforeningen inviteret ham til dels at give en karakteristik af Rudkøbing bymidte og sammenligne den med de 30 andre syddanske byer. Hvad er godt, hvad er skidt - og hvad kan byen gøre for at bevare en levende og attraktiv bymidte? Kan Rudkøbing lære af andre byer?

Rudkøbing Fiskerihavn er et af de steder, der bliver "anmeldt" af Jan W. Hansen, der er professor i arkitektur og byplanlægning. Privatfoto: Jan W. Hansen
Østedergade ved Brugsen er et af de steder, som også vil blive taget med i anmeldelsen af Rudkøbing. Privatfoto: Peter Dragsbo
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Øboen

Udveksling på Øboen

Annonce