Annonce
Ugeavisen Øboen

Medicinhaverne med tidlig besøgsrekord: Anlægger en ny have til børn

I løbet af året 2019 var der i alt 11.063 besøgende i Medicinhaverne - den rekord har haverne allerede slået i juli 2020. Pressefoto
I begyndelsen af året var de frivillige nervøse for, om der ville komme nogen besøgende - men bekymringen er nu sparket til hjørne.
Annonce

TRANEKÆR: Det vrimler med besøgende på Langeland - også i Medicinhaverne i Tranekær, og for et par dage siden blev besøgsrekorden på samme tidspunkt fra 2019 slået. I løbet af året 2019 var der i alt 11.063 besøgende i Medicinhaverne, oplyser formand for haverne Helle Ravn i en pressemeddelelse.

Heldigvis er der plads til rigtig mange. Medicinhaverne er nemlig omkring 4,5 fodboldbane stor (32.000 kvadratmeter plus det løse), og der er mange steder, hvor man kan slå sig ned.

- Året startede ellers med næsten ingen besøgende, så vi var rigtig nervøse for, hvordan det ville gå på årsbasis. Men nu vrimler det med besøgende, og der er rigtig mange børnefamilier. Derfor er vi også begyndt at få anlagt en speciel børnenes medicinhave, skriver hun.

Her kommer et lille vandløb, som børnene selv skal pumpe vandet op i, og vandet ender i en faskine med medicinske sumpplanter som for eksempel vandmynte. Til efteråret vil der blive plantet frugtbuske, og der kommer højbede med spiselige planter. For de helt små bliver der en sandkasse. Og så er der vel at mærke gratis adgang for børn og unge under 18 år.

I Medicinhaverne er det for tiden omkring 650 forskellige planter som alle stadig bruges eller som har været tilskrevet en medicinsk betydning. Lige nu blomstrer for eksempel passionsblomsten, som tilskrives en mild virkning og har været brugt mod menstruationssmerter.

Mandag 27. juli klokken 13 til cirka 14.30 er der rundvisning med fokus på frugt og bær. Det er ikke nødvendigt med tilmelding, men der kan maksimum være 40 deltagere.

Pris: 75 kroner for ikke-medlemmer, 60 kroner for medlemmer. Mødested: De hvide låger ved indgangen til Medicinhaverne. /anst

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Øboen

Udveksling på Øboen

Mest læste

Ugeavisen Øboen

Kusketræf på Skovsgaard

Ugeavisen Øboen

Fynsk sanger på Skovsgaard

Annonce