Annonce
Ugeavisen Øboen

Mindeord: Torkild Christensen var de svages advokat

Mindeord over Torkild Christensen skrevet af hans børn Ann Gitte Tornhøj og Steffen Christensen med familier.

Kære far, du sov stille og fredfyldt ind den 10. marts omgivet af dine kære.

Du blev 90 år gammel. Du var mentalt frisk til det sidste og kørte ture i din elskede bil sammen med vores mor ud i den langelandske natur.

Du blev født i Helsned ved Humble på Langeland den 5. december 1930, som nummer tre i en søskendeflok på fire. Dine forældre, Ellen og Niels Peter Christensen, var fodermesterfolk på Krighøjgård, overfor hvor I boede.

Tidligt kom du ud at arbejde, som man gjorde dengang. Allerede som 14-årig under 2.  Verdenskrig og i en urolig tid kom du ud at tjene på en gård tæt på hjemmet. Arbejdsvilkårene var fysisk og psykisk hårde i den tid, hvor du skulle bære 100 kilo kornsække på din ryg op ad trapper. Allerede dengang blev kimen til dit socialistiske livssyn om lige løn for lige arbejde lagt.

Du indså vigtigheden af at blive organiseret i et fagforbund for at kunne få en overenskomstmæssig løn uden diskussioner med “herremanden”. I over 40 år sad du i bestyrelsen for SID, hvor du efterfølgende blev æresmedlem. Vi børn kendte betydningen af, “Når jeg ser et rødt flag smælde”. Mor og du lærte hinanden at kende i 1954. I blev gift i 1956, hvor Gitte kom til verden og fire år senere Steffen.

I flyttede til Hallinggade i Humble, da I blev gift, og har boet der i 65 år. Far har arbejdet som chauffør næsten hele sit arbejdsliv og var med til at køre sten og grus til opførelsen af Langelandsbroen, der stod færdig i 1962. De seneste arbejdsår var som tankchauffør hos Mejeriselskabet Arla.

Efter du blev pensioneret, har du haft et godt og langt otium sammen med vores mor, hvor du i fulde drag har har kunnet nyde og og forkæle jeres fem børnebørn, alle drenge, som du med stor stolthed så komme godt i vej.

Senere kom jeres fire dejlige oldebørn til, tre piger og en dreng, som i havde den store glæde af at bo tæt på, så du kunne se dem vokse op og lege med dem.

Du har altid været “den svages advokat”, om det var dyr eller mennesker og især børn, var du der med din store beskyttertrang for at hjælpe.

Du elskede jeres kat, Sisse, og fuglene i haven, som du ivrigt fodrede. Den daglige køretur til fuglereservatet i Nørreballe gav dig og mor stor livsglæde. I dine yngre år var du en ivrig jæger, men som ældre kunne du ikke forstå at nogen kunne skyde et dyr.

I december blev du 90 år, en dejlig fødselsdag med dine nærmeste. I januar havde mor og du og os allesammen den store glæde, at I kunne fejre krondiamantbryllup. 65 års ægteskab med forseglet hilsen fra selveste Dronning Margrethe. Denne mærkedag skulle have været fejret med maner også med jeres gode venner, men på grund af corona lod det sig ikke gøre. Det blev alligevel en en uforglemmelig dag med jeres allerkæreste, hvor I også dansede brudevalsen.

Du har elsket at synge hele livet og ingen fest uden, at du sluttede af med en sang eller to. Du har nu sunget livets sidste sang, lille far. Vi er så taknemmelige for, at du har været vores far igennem livet og taknemmelige for, at du sov stille ind, så fredfyldt.

Kære far, tak for alt.

Æret være dit minde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Øboen

Sølvbryllup

Ugeavisen Øboen

Dødsfald

Annonce