Annonce
Ugeavisen Øboen

Museum slår atter dørene op: Strandede krigsfanger og vikinger i krig

Fra den 18. juni viser Langelands Museum udstillingen ”Strandingen – da de franske og sovjetiske krigsfanger strandede på Langeland den 4. maj 1945”. Pressefoto: Langelands Museum
Annonce

LANGELAND: Der bliver sat fokus på to specielle fortællinger, når Langelands Museum atter slår dørene op for publikum i Rudkøbing. Museet åbner to nye udstillinger på Jens Winthers Vej.

Fra den 18. juni kan man se udstillingen: ”Strandingen – da de franske og sovjetiske krigsfanger strandede på Langeland den 4. maj 1945”, der fortæller historien om de knapt 1400 krigsfanger, der strandede ved Påø strand på Sydlangeland.

- På Jens Winthers Vej er der især fokus på de cirka 760 sovjetiske fanger, der blev indkvarteret på kommuneskolen i Rudkøbing. De satte deres tydelige præg på livet i byen i de over tre måneder, der gik, inden de blev sendt af sted i første omgang til den sovjetisk besatte del af Tyskland, skriver museumsleder Peer Henrik Hansen i en pressemeddelelse.

Mens russerne kom til Rudkøbing, blev de franske krigsfanger blandt andet interneret på Skovsgård, og det er også Langelands Museum, der har lavet den udstilling, som vises der.

Samtidig åbner museet en udstilling om ”Vikinger i krig” – fund og rekonstruktioner, der beskriver vikingernes våben og kampteknik. Udstillingen vises i samarbejde med Vikingemuseet Ladby og indeholder unikke langelandske og fynske vikingefund.

- Langelands Museum har en fornem samling af genstande fra vikingetiden, og det var blandt andet derfor, man henvendte sig fra vikingemuseet i Ladby for at låne genstande til udstillingen. Nu kan den ses i Rudkøbing resten af året, lyder det i pressemeddelelsen.

Besøg på Langelands museum vil i resten af juni være uden entré-betaling.

Det næste par år vil museets aktiviteter foregå på Jens Winthers Vej, mens lokalerne i Østergade er under ombygning. /anst

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce