Annonce
Ugeavisen Øboen

Musikalske rivaler og skrap morfar

En scene fra "The High Note". Pr-foto
To nye film i Bio Langeland og med vidt forskellige temaer

LANGELAND: "The High Note" og ”I krig med morfar” er ugens to premiere-film i Bio Langeland. "The High Note" er desuden en “Biografklub Danmark” film, og langelænderne kan glæde sig til gode og meget forskellige film.

"The High Note" er en stor musikfilm, dvs. masser af god musik og dertil et persondrama om at kæmpe sig op i musikbranchen. Filmen er lavet i 2020, altså mens coronaplagen var ny og forfærdelig.

Maggie Sherwood (Dakoha Johnson), har længe været assistent for Grace Davis (Tracee Ellis Rose), en superstar med et stort ego. Maggie remikser Graces sange, forbedrer dem så at sige, til det bedre. Maggie har selv en ungdomsdrøm om at blive en stor sanger og sangskriver. Hun og Grace bliver af og til uvenner. Graces ego er stort, hun har temperament også. Deres liv bølger frem og tilbage. Maggie bliver kæreste med en musiker, David. Grace bliver arrig og vel også misundelig. Nu revner venskabet. Maggie flytter hjem til sin far. Han er radio DJ, og Maggie hjælper ham. Grace savner Maggie og hendes hjælp med nye sange. De to forenes igen Grace undskylder for sin opførsel. En stor manager gruppe (Ice Cube) er med. Jack Robertson har et fint samarbejde med både Grace og Maggie. Det er en dramatisk historie fuld af god musik.

Annonce

Udspekulerede fælder

"The High Note" er en titel, der ikke kan oversættes. Det er et udtryk, der er knyttet til musical-genren. Det er et typisk engelsk/amerikansk udtryk for særlig god musik. A high Note kan også betyde en god karakter i eksamen. En note kender vi og en notesbog også, en note i margen ved en stor opgave er også velkendt.

Morfar viser sig at være en skrap herre at bo sammen med.

"I krig med morfar" er en familiefilm. Den handler om Peter, som er en helt almindelig dreng, der går i 6. klasse. Hans morfar, Ed, er fornylig blevet enkemand, og han flytter ind hos familien.

Peter begynder med snedige ting for at lægge snarer ud for morfar. Det hjælper ingenting. Morfar vil heller ikke give op, og han går til modangreb. De to laver hver især udspekulerede fælder og det mere og mere. Hvordan det ender, må du i biografen for at opleve.

Robert De Nero spiller morfar, og også Uma Thurman og flere andre kendte skuespillere er med.

Filmen frarådes for børn under 7 år. Og den har danske undertekster.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Øboen

Dødsfald

Ugeavisen Øboen

Jegind forlod toppolitik i Odense og blev embedsmand på Langeland: Man bliver slidt af 22 år i politik, men det har jeg først opdaget på den anden side

Ugeavisen Øboen

Foredrag med kendt havemand

Annonce