Annonce
Ugeavisen Øboen

Musikfestival på Langeland aflyser: Umulig at gennemføre på disse betingelser

Susanne Walgard Larsen, Michael Thierry og hans hustru samt Jørgen Larsen er blandt initiativtagerne til Hesselbjerg Musikfestival - en festival for klassisk musik, arrangeret over flere dage af frivillige. Arkivfoto: Robert Wengler
Annonce

Nordlangeland: 2020 skulle have været Hesselbjerg Musikfestivals store jubilæumsprogram, men nu er det udsat til 2021. Ledelsen har set i øjnene, at det ikke er muligt at gennemføre, lyder det i en pressemeddelelse fra festivalformand Michael Thierry.

- Festivalens adelsmærke, den store nærhed mellem udøvere og publikum, gør, at de aktuelle betingelser for at være sammen sætter for store begrænsninger, lyder det i pressemeddelelsen.

For eksempel vil kirkerne, hvor hovedkoncerterne foregår, kun kunne rumme halvdelen af det publikum, der normalt kommer til koncerterne. Og festivalens succes med at spille ofte meget moderne musik hænger netop sammen med, at publikum og udøvere sidder meget tæt.

- Vi har erfaret, at nærheden gør, at musikken åbner sig på en helt anden måde for publikum. Dertil kommer den sociale del af arrangementet, som er en uundværlig baggrund for hele festivalens stemning.

Det er både trist for udøverne og for det trofaste publikum, men det ville være endnu mere trist med en trist og skrabet jubilæumsfestival, mener formanden.

- Så vi må gøre det, som alle festivalarrangører gør p.t. Opfordre alle til at væbne sig med tålmodighed og i stedet glæde sig til næste år, skriver Michael Thierry. /anst

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce