Annonce
Ugeavisen Øboen

Mysterium om stjålne cykler trækker tråde fra Bagenkop til Rudkøbing

Torben Kristensen, som bor i Lindelse, er glad for, at han fandt sin kones cykel, som var blevet stjålet igen. Men han undrer sig over, hvordan den var havnet i Rudkøbing. Foto: Anna Stærbo
På Sydlangeland har tre personer fået stjålet en cykel, men de er alle dukket op igen - blot lidt længere nordpå. Katrina Frandsens cykel blev stjålet i Bagenkop og fundet i Humble. Lars Hay Jørgensens kones cykel blev stjålet i Humble og fundet i Lindelse. Og Torben Kristensens kones cykel blev stjålet i Lindelse og fundet i Rudkøbing.
Annonce

LANGELAND: I Øboen den 25. februar kunne man i artiklen ”Torben har fikset tyvs efterladte cykel i håb om byttehandel” læse om Torben Kristensen, der havde fået stjålet sin kones cykel. I samme omgang troede Torben Kristensen, at tyven havde efterladt en punkteret cykel, som Torben Kristensen derfor havde fikset i håb om, at tyven ville tage sin egen cykel med og levere den stjålne cykel tilbage.

Nu melder Torben Christensen om en ny udvikling i sagen.

- På baggrund af artiklen i Øboen blev jeg ringet op af nogen i Humble, der havde fået stjålet en cykel. Det viste sig at være den cykel, jeg havde stående, fortæller Torben Kristensen.

Sagen trækker tilsyneladende tråde helt nede fra Bagenkop, mener han.

- Det siges, at tyven er startet med at stjæle en cykel i Bagenkop, er cyklet til Humble, hvor ejeren af cyklen fra Bagenkop har fundet cyklen. Og så gætter jeg på, at vedkommende er gået rundt i byen i Humble, hvor personen har stjålet en ny cykel, og som så er fortsat til Lindelse, hvor de har stillet cyklen og stjålet en ny.

Torben Kristensen kender dog ikke personen fra Bagenkop, som angiveligt har fået stjålet en cykel, som så er blevet efterladt i Humble.

- Jeg ved ikke, om det er rigtigt, men det er sådan, historien lyder, siger han.

Sagaen om de stjålne cykler har fået en foreløbig lykkelig slutning for Torben Christensen, der har fundet sin kones stjålne cykel i Rudkøbing ved busterminalen.

- Så vi mangler ikke nogen cykel nu, siger Torben Kristensen grinene.

Stjålne cykler på Fyn

Antallet af anmeldelser af stjålne cykler på Fyn har været stigende de seneste år.

Ifølge helt nye tal fra Fyns Politi var der i 2018 i alt 93 anmeldelser af hhv. tyveri og brugstyveri af cykler. I 2019 steg tallet til mere end det dobbelte med 201 anmeldelser.

Annonce

Fra Humble til Rudkøbing

Lars Hay Jørgensens kone fik stjålet sin cykel ved musikefterskolen i Humble, hvor hun arbejder. Cyklen, som er en sort citybike, var forsvundet en måned, før parret fandt den ved Torben Kristensens matrikel i Lindelse.

Parret har en idé om, hvor tyven er fortsat til.

- Vi mener, tyven må have forsat til Morten Bay Hauptmann i Statene, hvor han har stjålet en pakke, der var efterladt af GLS. Der var nemlig en på cykel deroppe, og det kunne godt have været Torbens kones cykel, siger Lars Hay Jørgensen, som har læst om tyveriet på et opslag af Morten Bay Hauptmanns på Facebook.

Morten Bay Hauptmann, der bor på Statenevej i Rudkøbing, fortæller til Øboen, at han har fået stjålet en pakke fra GLS med tøj til en værdi af 1000 kroner.

- Vi har fanget en mand på vores overvågning, og den cykel, han kommer kørende på, blev faktisk fundet i Rudkøbing. Der var en mand, der delte et billede af den, hvor den stod i Strandgade, og det er 120 procent sikkert den, siger Morten Bay Hauptmann.

Af hans Facebook-opslag fremgår, at flere mener, de har haft besøg af samme mand.

Han har anmeldt tyveriet til politiet og opfordrer alle, der har haft lignende oplevelser til at gøre det samme.

Morten Bay Hauptmann fortæller til avisen, at han er opmærksom på, at han kan risikere at få en bøde for at dele billeder fra privat overvågning med offentligheden, men at han har valgt at gøre det alligevel.

Annonce

Fra Bagenkop til Humble

Lisa Uhrenholdt fra Bagenkop har set og kommenteret Morten Bay Hauptmanns opslag, fordi hun kunne genkende manden.

- Han var inde hos os og kigge på cykler - han sagde, han ville låne en cykel, men det ville han så ikke alligevel. Han har ikke stjålet noget fra mig, men Katrina Frandsen fik stjålet sin cykel nede ved Brugsen i Bagenkop, siger Lisa Uhrenholdt.

Katrina Frandsen fortæller, at hendes cykel rigtig nok blev stjålet i slutningen af januar ved Brugsen i Bagenkop.

- Jeg kom bare ud fra arbejde og skulle have min cykel, og væk var den. Lisa ringede og sagde, hun havde set en mand på en damecykel, der lignede min cykel.

- Men man tænker, hvem stjæler en cykel den 25. januar i Bagenkop og skal nogle steder på den? Men så havde vi et sæt venner, der var ude at køre om søndagen, og de spottede den henne i Humble foran Spar. Der var lidt ost og marmelade i cykelkurven, men ud over det havde den ikke lidt nogen skade, siger hun.

Det er første gang, Katrina Frandsen har oplevet at få stjålet en cykel i Bagenkop.

- Normalt låser vi ikke vores cykler. Men det gør vi nu - eller jeg gør i hvert fald, siger hun.

Da Torben Kristensens kones cykel blev stjålet, fandt han en efterladt cykel i hækken bag hans hus. Han besluttede at give cyklen ny slange, og håbede, at cykeltyven ville levere hans kones cykel tilbage. Foto: Anna Stærbo
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce