Annonce
Ugeavisen Øboen

Naturoplevelser: Vintergæster ved Langelands kyster

Jane Ditzel har blandt andet mødt en stenvender, der har fundet noget lækkert i tangen. Foto: Jane Ditzel
Annonce

Naturoplevelser: Nu er fuglene, som gæster os om vinteren, rigtig ved at ankomme. Mange har sikkert allerede bemærket flokke af sjaggere, som flyver rundt efter mad, og slår sig ned i frugt- og bærtræer.

De er som regel meget sky, og flyver væk ved den mindste forstyrrelse. Men også ved Langelands kyster er der dukket fugle op, vi ikke møder om sommeren.

På en tur til Hou Nordstrand forleden dag, var jeg så heldig at møde flere af disse gæster. En lille flok af stenvendere og sortgrå ryler fulgtes ad, mens de fandt føde i den opskyllede tang i strandkanten.

De var ikke særligt sky, og man kunne let komme tæt på dem – og dermed også fotografere dem.

Jeg mødte også et par snespurve – meget smukke fugle. De var ikke helt så trygge ved min tilstedeværelse, men da vi havde fulgtes lidt ad i behørig afstand, tillod de mig alligevel at komme ret tæt på.

De havde en pudsig adfærd, hvor de fløj lidt væk og gemte sig i beplantningen på stranden, men efter en tid kom de forsigtigt hoppende ud igen og fortsatte med at fouragere, mens de holdt øje med mig.

Naturoplevelser

Langeland, Strynø, Siø og Tåsinge er rige på naturoplevelser og fugleliv. Øerne er fyldt med naturentusiaster og -fotografer, der dokumenterer deres oplevelser. Det vil vi gerne dele her i Øboen.

Derfor lyder her en opfordring til at sende din naturoplevelse – hvad end det handler om fugle, insekter, dyre- eller planteliv – til Øboen på redaktion@oeboen.dk

På stranden så hun også en sortgrå ryle. Foto: Jane Ditzel
Det lykkedes hende også at komme tæt på en snespurv. Foto: Jane Ditzel
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce