Annonce
Ugeavisen Øboen

Nemt at dyrke egne grønsager

Signe Schrøder glæder sig over, at flere vil dyrke deres egne grønsager. Men flere skal helst følge efter. Foto:  Line Hjort Islington.
Interessen er eksploderet de seneste år - ny app. vil hjælpe til

Interessen for at dyrke egne grønsager i køkkenhaven er eksploderet de seneste par år og særligt under coronakrisen. Nu får både nye og erfarne haveejere gratis hjælp med webappen dyrk.nu, som på en nem og overskuelig måde viser hvilke afgrøder, man kan så netop nu, skriver Landsforeningen Praktisk Økologi i en pressemeddelelse.

- De nye kartofler, sprøde gulerødder og knasende, søde ærter. Grønsager fra egen have smager bare bedre. Men der er mange afgrøder at sætte sig ind i, og afgrøderne skal passes og plejes på forskellig vis. Derfor lancerer Landsforeningen Praktisk Økologi denne webapp., hedder det i pressemeddelelsen.

Appen er et koncentrat af den viden, som Landsforeningen Praktisk Økologi har samlet igennem de seneste 30 år. Det hele er kogt ned til en nem og overskuelig oversigt over såtider, dyrkningsformer og høsttidspunkter samt en mængde links til dybdegående artikler om hver enkelt afgrøde hentet fra foreningens hjemmeside havenyt.dk, påpeger landsforeningen.

Annonce

Jord under neglene

Appen er udviklet i samarbejde med webbureauet Info Droids på baggrund af en crowdfunding (folkeindsamling) på Coops platform, og interessen var ifølge Praktisk Økologis formand, Signe Schrøder, stor med det samme:

- Da vi lancerede crowdfundingen, var vi meget spændte på, om vi kunne samle så mange penge sammen til projektet. Men vi blev glædeligt overrasket over, at crowdfundingen hurtigt tog fart, og vi kom i mål med flere tusinde kroner mere end forventet, siger hun ifølge pressemeddelelsen.

Man kan dyrke sine egne grønsager, og den nye app giver gode råd til, hvordan det er det bedste tidspunkt for hver enkelt art. Foto: Signe Schrøder

Og hun fortsætter:

- Det fortæller os, at interessen for køkkenhave og selvforsyning er stor, men også at folk gerne vil have en nem og tilgængelig vejledning. Det har vi givet dem nu, og vi håber at det vil inspirere endnu flere til at få jord under neglene og derigennem opleve glæden ved egne grøntsager.

Landsforeningen vurderer samtidig, at folk vil få en bedre forståelse for natur, miljø og bæredygtig livsstil.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Øboen

Dødsfald

Annonce