Annonce
Ugeavisen Øboen

Nyt kreativt fritidstilbud: Skal skabe fællesskab på tværs af skoler på Langeland

Tekstildesigner Nynne Riis Skov er gået sammen med Langelands Ungdomsskoles Fritidsklub om at lave et nyt kreativt fritidstilbud. Pressefoto: Kristoffer Juel Poulsen
Målet med det nye aktivitetstilbud er blandt andet, at de unge møder hinanden på tværs af skolerne
Annonce

LANGELAND: I begyndelsen af 2020 søsatte Kulturregion Fyn en visuel kulturpulje. Formålet med puljen er blandt andet at udvikle nye tilbud til børn og unge, som gerne vil arbejde med visuelle udtryksformer.


Der har været behov for et anderledes kreativt tilbud i juniorklubben, fordi der er en gruppe unge, som ikke får brugt klubben.

Nynne Riis Skov


Tekstildesigner Nynne Riis Skov er gået sammen med Langeland Ungdomsskoles Fritidsklub om at søge og har modtaget midler fra Kulturregion Fyn til at afvikle et nyt fritidstilbud, der henvender sig til de unge i alderen 10-14 år.

Projektet handler blandt andet om at nedbryde nogle af de sociale barrierer, der kan være mellem de forskellige grupper af unge, som er fordelt på øens skoler.

- Der har været behov for et anderledes kreativt tilbud i juniorklubben, fordi der er en gruppe unge, som ikke får brugt klubben. Der er nogle sociale barrierer, som gør, at de ikke bevæger sig ind i fællesskabet omkring juniorklubben, siger Nynne Riis Skov.

Formålet med projektet er at synliggøre og styrke samarbejdet mellem øens institutioner samt at give de unge en ny platform at mødes på, et fælles projekt og en fælles mission. De kreative processer skaber et rum for at udvikle nye fællesskaber, de unge kan indgå i, og hvor de lærer nyt og udvikler sig i fællesskab.

- De skal opleve noget i fællesskab og skabe noget sammen. Derfor har vi lavet samarbejdet med Kassebølle Friskole, så nogle af aktiviteterne kommer til at foregå der, så alt ikke er centreret om det samme sted.

Projektet bliver afviklet i samarbejde med Kassebølle Friskole, hvor halvdelen af de i alt 6 workshops kommer til at foregå.

- Vi håber, at de unge får øjnene op for, hvad fritidstilbud kan – og at de får nedbrudt nogle forestillinger og grænser. Jeg tror, at rigtig mange af dem har nogle forestillinger om, hvad juniorklubben er. Så der skulle gerne komme et tættere samarbejde mellem institutionerne, siger Nynne Riis Skov.

Projektets form og indhold tager udgangspunkt i det digitale spilunivers Fortnite og er inspireret af de virtuelle figurer og det at samarbejde om en fælles mission.

De unge føres gennem forskellige kreative workshops, hvor de kan udvikle og visualisere deres egen unikke ”AVI”. En karaktér, de selv får lov til at forme og skabe i den virkelige verden. I det digitale univers gennemgår spillerne forskellige udfordringer, hvorfor projektet AVI også er bygget op omkring en række af ”udfordringer”, der skal løses i fællesskab.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Øboen

Kusketræf på Skovsgaard

Annonce
Annonce
Ugeavisen Øboen

Fynsk sanger på Skovsgaard

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce