Annonce
Ugeavisen Øboen

Nyt renoveringsprojekt starter i april: Lysregulering bliver hverdag på Langelandsbroen

Det er denne udsigt, bilisterne på Langelandsbroen skal vænne sig til fra slutningen af april og frem til december. Arkivfoto: Ole Grube
Udskiftning af belægningen lukket et spor på Langelandsbroen fra slutningen af april og otte måneder frem. Der åbnes dog to spor ved Tour de France, DGI’s landsstævne, Langelandsfestival og årets høst.

Langeland: Tålmodigheden hos trafikanterne på Langelandsbroen bliver endnu engang sat på prøve.

Netop som et halvandet år langt forstærkningsarbejde nærmer sig enden, rykker nye vejfolk ud på broen for at udskifte belægningen mellem de to bropiller og udføre andet vedligeholdelsesarbejde.

Belægningsarbejdet går i gang i slutningen af april og vil betyde, at der bliver sat fast lysregulering op på broen frem til december 2022.

Annonce

- Det er en vigtig opgave for Vejdirektoratet at holde broer som for eksempel Langelandsbroen i en god og sikker stand, så de kan stå mange år endnu. Der har vi en opgave på Langelandsbroen, hvor belægningen nu er så slidt, at vi må udskifte den. Det gør vi med en belægning af kunststof, der skal beskytte betonen i vejen og fortovet mod fugt og vand, siger Line Faxøe Enghave Lauridsen, der er projektleder i Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

Projektlederen påpeger, at arbejdet vil blive gennemført i flere etaper, og at begge vejbaner vil blive åbnet sporadisk i perioder for at tage hensyn til trafikken i forbindelse med Tour de France, DGI’s landsstævne i Svendborg, Langelandsfestival og årets høst.

Lukkes for særtransporter

Belægningen bliver først udskiftet i den sydlige del af vejen. Det sker fra april til juni. Fra september til oktober udskiftes belægning på vejdelen i det nordlige gennemsejlingsfag, mens der lægges ny belægning på fortovet fra juli til december.

Belægningsarbejdet betyder, at broen i perioder bliver lukket for bredde køretøjer og særtransporter. Fra slutningen af april, maj, juni, september og oktober, vil køretøjer på mere end 2,80 meters bredde ikke kunne passere broen. I den øvrige periode - juli, august, november og december - vil køretøjer med en bredde på mere end 3,65 meter ikke kunne køre over broen.

Det er ikke godt nyt for vindmøllefabrikken Dencam Composite, men direktør Jens Dalgaard Andersen forventer, at virksomheden vil kunne få en specialaftale.

- Det plejer at være sådan, at vi kan søge dispensation, og det håber jeg også bliver tilfældet her, siger Dencam-direktøren, der nu vil tage kontakt til Vejdirektoratet.

Annonce

Renoveret for 202,8 millioner

Den nuværende forstærkningsarbejde skulle efter planen have været afsluttet den 6. maj, men det bliver nu forlænget til juli. Sideløbende indledes belægningsarbejdet, som altså står på frem til december.

Projektleder Line Faxøe Enghave Lauridsen oplyser, at dette arbejde endnu ikke har været i licitation, så prisen og entreprenøren endnu er ukendt.

Når belægningsarbejdet er færdigt til december, er der så et nyt renoveringsarbejde i sigte, eller kan man forvente at kunne køre over en bro uden at skulle hilse på vejfolkene?

- Der kommer formentlig endnu et belægningsarbejde i 2023, men det bliver ikke et større projekt, siger Line Faxøe Enghave Lauridsen.

Rasmus Guldsmed fra Rudkøbing stillede i Fyns Amts Avis i 2020 spørgsmålstegn ved, om det var fornuftigt at blive ved med at renovere den næsten 60 år gamle bro. Avisens undersøgelse viste dengang, at broen i de seneste 12 år var blevet renoveret for 202,8 millioner kroner.

Projektchef i Vejdirektoratet Iben Maag oplyste ved den lejlighed, at der ikke er sat nogen levetid på Langelandsbroen, og hun turde heller ikke give et bud på, hvor hvornår broen er klar til at blive udskiftet.

Annonce
Ugeavisen Øboen

Langelands stednavne

Annonce
Ugeavisen Øboen

Sølvbryllup

Annonce
Ugeavisen Øboen

Dødsfald

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Øboen

Et svært dilemma: Skal man altid vælge det lokale tilbud, blot fordi det er lokalt, eller har man ret til at tage noget andet?

Ugeavisen Øboen

Forårskoncert i Skrøbelev Kirke med Gospelkoret Salos

Ugeavisen Øboen

Ledigheden falder igen: 121 færre arbejdsløse på Langeland end for et år siden

Ugeavisen Øboen

Hæsblæsende action med Doktor Strange in the Multiverse of Madness: Danmarkspremiere i Bio Langeland

Ugeavisen Øboen

Debat: Langelandske borgere gidsler i politisk spil på Christiansborg

Ugeavisen Øboen

Sådan kan du hjælpe demente og deres pårørende: Særligt fokus på butikslivet denne gang

Ugeavisen Øboen

Masser af nye unge ansigter i brugsen: Fremtidens uddelere og salgschefer tager en tørn, mens de fleste faste holder ferie

Annonce