Annonce
Ugeavisen Øboen

Over 1000 langelændere færdigvaccinerede: Mulighed for at komme på venteliste

Man skal være over 70 år eller allerede være inviteret til et stik. Og så skal man være hurtigt fremme, når de overskydende vacciner skal fordeles sidst på dagen. Arkivfoto: Morten Stricker

LANGELAND: 1091 langelændere har nu fået det andet stik mod covid-19 og er dermed færdigvaccinerede, viser de seneste tal fra SSI (Statens Serums Institut), som er offentliggjort 6. april kl. 14. Det svarer til en andel på 8,8 procent, nævnes det. På landsplan har 7,0 procent fået begge stik.

Når Langeland får sit eget vaccinationscenter én gang om ugen, vil der komme mere fart på indsatsen.

Den anden side af sagen, nye smittede, er opgjort efter påske. Den seneste uge har man på Langeland registreret tre yderligere smittede. Så Langelands såkaldte incidienstal (antal smittede pr. 100.000 indbyggere) ligger på 24,1.

Annonce

Venteliste klar

Og så har myndighederne fundet en løsning på et problem. Det har været et stort diskussionsemne, hvad man stiller op med overskydende coronavacciner. Både politifolk, sygehusdirektører og en borgmester har fået næsen i klemme, fordi de har taget imod en "herreløs kanyle". Nu har myndighederne etableret en venteliste.

Langelændere kan som alle andre skrive sig på denne venteliste, som kun gælder for den samme dag, og man kan kun være med, hvis man enten er inviteret til vaccination eller er 70 år og derover. Desuden må man ikke allerede have fået første stik.

Man kan tilmelde sig frem til kl. 14 den pågældende dag. Vil man i betragtning dagen efter, skal man altså ind i systemerne igen. Tilmeldingen kan man foretage via Region Syddanmark eller et link, som Langeland Kommune har lagt på sin hjemmeside.

Man vil blive ringet op, hvis man er heldig. Og for langelændere, som er hjemme på øen, er vaccinationscentret i Svendborg eneste mulighed. Man skal nemlig kunne være fremme inden for en halv time efter telefonopkaldet. Det er i forvejen umuligt fra yderenderne af Langeland, i hvert fald hvis man vil holde hastighedsbegrænsningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Øboen

Dødsfald

Annonce