Annonce
Ugeavisen Øboen

Overdrivelse fremmer irritationen

Annonce

LÆSERBREV: Øboen bragte 7. august et længere læserbrev fra en Niels Peter Juel Larsen, Slotsgade 62 i Tranekær. Han oplyser, at han købte sit hus i foråret 2015, og at det efterfølgende er gået op for ham, at der er trafik gennem byen.

Jeg er dybt forundret over, at man kan købe et hus i Tranekær uden først at kigge på et kort, hvorpå man tydeligt vil kunne se, at der er én vej på langs af Nordlangeland, og at den naturligvis løber gennem Tranekær.

Du nævner, at "husejerne er blevet en slags museumskustoder" - nej, det er vi ikke, og netop derfor er vi fuldstændig afhængige af transport mellem nord og syd.

Vi er fuldstændig enige i, at hastighedsbegrænsningen på 40 km/t skal overholdes, og at det ikke er alle, der gør det, men den snak må tages med politiet (jeg var i øvrigt for ca. 15 år siden med i det lille 3-mands udvalg under beboerforeningen, der fik gennemført, at hastighedsbegrænsningen gennem byen blev nedsat fra 50 til 40 km/t).

Men at gribe til den slags, nærmest komiske overdrivelser, som du gør, fremmer ikke forståelsen, kun irritationen.

Jeg har boet ud til Slotsgade de sidste 16 år og har aldrig oplevet, at det fire timer hver morgen "buldrer igennem med lokale biler med en gennemsnitsfart på 60-70 km/t", eller at "tung lastvognstrafik og busser drøner igennem" - vi er egentlig bare glade for, at der af og til kommer en bus.

At man "heller ikke ser landsbyens beboere gå tur" er direkte usandt og din viden om "utallige historier om livsfarlige oplevelser", og "politiet fanger bilister, der ræser med 90 km/t" kunne jeg godt tænke mig at vide, hvor du har fra.

Den mest latterlige er den om ambulancen: desværre, frue, vi nåede ikke at redde Deres mand, for på Langeland må vi kun køre 40 km/t!!

Du oplyser, at "Tranekær har en beboerforening, der i mere end 10 år har kæmpet for trafikberoligelse" og "en beboergruppe, der er så langt med arbejdet ... bla-bla". Du er ikke medlem af Tranekær Sogns Beboerforening, så hvor ved du det fra? Hvis ærinde går du? Hvad vil du, helt konkret, opnå med dit læserbrev??

Som om det ikke var nok harcelerer du gudhjælpemig også over, at "ekstremt larmende landbrugsmaskiner" kører gennem byen.

Ved du hvad, Niels Peter Juel Larsen, jeg tror du har købt hus med bind for øjnene. Langeland er en landbrugsø, så naturligvis kører der landbrugsmaskiner gennem byen!! I øvrigt larmer de ikke mere end i resten af landet.

Hvis vi skal undgå at ende som "kustoder", skal vi netop være glade for, at der er brug for transport af halm til varmeværkerne, foder til dyrene og os andre, byggematerialer, skolebørn og folk, der har et arbejde m.m.

Måske du skulle vælge at bosætte dig ude i det åbne land - men pas på, der er fluer.

Af Christina Mørch Nissen, Slotsgade 28, Tranekær

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce