Annonce
Ugeavisen Øboen

Overnatningstal eksploderer: Langeland størst på Fyn i februar

Jane Jegind glæder sig over overnatningstallene og håber lige som sommerhusbureauerne, at flere ejere af husene gerne vil leje ud i ydersæsonen. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

LANGELAND: Langeland har oplevet en sand eksplosion i antallet af overnatninger i februar, sammenlignet med samme måned i 2020. Naturligvis er corona-virussen en del af årsagen, men samtidig har man opnået noget af den målsætning, der går på at forlænge turismesæsonen, så også ydertidspunkter af året tages i anvendelse.

Man nåede 20.730 mod 8674 i februar året før.

- Det er i forhold til Langelands normale niveau over en fordobling, faktisk en fremgang på 139 procent, og vi kommer ind på en 6. plads på landsplan over de kommuner, der har oplevet den største stigning, påpeger Jane Jegind, erhvervs-, kultur- og turismechef i Langeland Kommune.

Annonce

Nu skal der følges op. Man skal blandt andet slå på Shores-projektet, hvor de 152 kilometer kyststrækning skal markedsføres markant. Der er kunsthåndværkerne, de hyggelige havne, blandt andet i Lohals, Langelandsfortet og meget andet.

- Det kan selvfølgelig altid være farligt at fremhæve enkelte attraktioner, og jeg kunne nævne mange flere ting, men det er nogle eksempler, siger Jane Jegind og forklarer, at udlejningsbureauerne gør meget for at leje ud uden for sæsonen, så der bliver plads til flere.

- Sommerhusbureauerne arbejder jo meget målrettet på at få flere til at leje deres sommerhuse ud, også i yderperioderne, så der er flere tilbud, og vi ikke risikerer udsolgt, siger hun.

Markedsfør det kolde gys

Indsatsen skal fortsætte med at få indarbejdet Langeland i folks bevidsthed rundt om i landet.

Bedst på Fyn

Langeland er den kommune på Fyn, der har opnået størst fremgang i antal overnatninger fra februar 2020 til februar 2021. Og den eneste i top-10 over fremgang fra det fynske område.

Målt i procent er Langeland den, som har størst fremgang blandt top-10 kommunerne.

I antal overnatninger overgik Langeland i februar 2021 også de to normalt største på Fyn, Odense og Middelfart.

Nu blev arrangementet aflyst i år på grund af covid-19, men ellers barsler man i Bagenkop med en vinterbaderfestival. Den skal ligge i februar og vil således få premiere i 2022.

- Det er godt set og et fint eksempel på, hvad ildsjæle kan præstere. Tænker vi bare fem-ti år tilbage, var vinterbadning ikke det store, men nu er det virkelig noget, mange går op i, og der ligger et stort potentiale i denne festival, siger Jane Jegind.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Øboen

Dødsfald

Annonce