Annonce
Ugeavisen Øboen

På udstilling før besøg på ny ø: Mange vil høre om Ørsted

To gæster i udstillingen om H.C. Ørsted, Palle Svingholm og Torben Hviid fra Kolding, får rundvisning af Ulla Kristiansen, der er frivillig i H.C. Ørsted Selskabet. Her fortæller hun om familieforholdene. H.C. Ørsted er nummer to fra venstre i forreste række.
Besøgstallet har rundet de 4000 på på udstilling om Ørsted- på nogle dage i juli var der mere end 200 gæster.
Annonce

RUDKØBING: Man kan se, hvordan man ved at stryge en violinbue hen over en metalplade med sand på, kan få sandet til at danne mønstre. Man kan aktivere et elektronisk kompas. Man kan prøve andre elektroniske opstillinger. Man kan se plancher, der beskriver hans omfattende rejseliv. Og høre lidt om familielivet.

Det handler om udstillingen om H.C. Ørsted, hvor H.C. Ørstedselskabet igen i år har fået lov at låne Super Brugens ejendom i Østergade 46 i Rudkøbing. Her har mere end 4000 gæster været forbi, og i de tre travleste uger rundede man over 200 gæster om dagen.

Da Øboen forleden kiggede forbi, var to af gæsterne Palle Svingholm og Torben Hviid, begge fra Kolding. De havde besøg Langeland før og skulle se udstillingen, inden ferieturen gik videre til Ærø, hvor de ikke havde været tidligere.

- Det er sådan set hovedformålet med ferien, som ellers har taget os rundt på en masse øer - Fyn, Sjælland, Masnedø, Falster, Lolland, nu Langeland, siden Ærø og til slut Als, otte i alt,  fortalte Palle Svingholm og Torben Hviid.

Takket være gratisfærger ville den del af turen stå i en femmer.

- Det har været den billigste ferie nogensinde. Vi skal betale for færgen Søby-Fynshav, men det er så også det, tilføjede Palle Svingholm og Torben Hviid.


Det har været den billigste ferie nogensinde. Vi skal betale for færgen Søby-Fynshav, men det er så også det.

Palle Svingholm


Annonce

Meget berejst

H.C. Ørsted påviste i 1820 forbindelsen mellem elektricitet og magnetismen, og han var blandt andet en meget berejst mand. Hele syv gange foregik turen ud i Europa, meget usædvanligt for den tid.

Frivillig i H.C. Ørsted Selskabet, Ulla Kristiansen, guidede de to koldingensiske gæster rundt i udstillingen, som vil kunne ses længe endnu.

Hvor længe er ikke helt fastlagt, men nok hen i slutningen af oktober. I hvert fald er det vigtigt at få skolernes efterårsferie - uge 42 - med, fastslog Troels Krøyer, bestyrelsesformand i H.C. Ørsted Selskabet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Øboen

Udveksling på Øboen

Ugeavisen Øboen

Kusketræf på Skovsgaard

Annonce