Annonce
Ugeavisen Øboen

Pod dit helt eget personlige frugttræ

Her underviser Peder Lollesgaard og Aage Hansen en deltager ved et tidligere kursus i podning. Privatfoto
På Langeland har vi flere store kapaciteter, når det kommer til frugtavl, lyder det fra Medicinhaverne i Tranekær, som inviterer til podekursus i Rudkøbing den 14. marts.
Annonce

RUDKØBING: Har du lyst til at lære at pode, så var det måske en god idé at deltage i Medicinhavernes podekursus, som finder sted lørdag den 14. marts mellem klokken 10 og 12 i Borgerhuset i Ahlefeldtsgade i Rudkøbing.

Det er, som tidligere, frugtavlerne Peder Lollesgaard og Aage Hansen samt havearkitekt Jann Poulsen, der lærer fra sig.

- Har du et særligt æbletræ, som du ønsker at få podet, så tag endelig en kvist med. Vi har indkøbt grundstammer og sørger også for podekviste og podevoks, lyder det fra Medicinhaverne i en pressemeddelelse.

Podekviste skal laves af etårige skud, og skuddet/grenen skal være på tykkelse med en lillefinger og cirka 20 cm lang. Man skal huske at bruge en skarp kniv/saks, så snittet ikke bliver flosset. Har man i øvrigt mulighed for at medbringe en lille skarp kniv, vil det være fint.

Peder Lollesgaard medbringer både podekviste fra moderne æblesorter og fra nogle af de gamle langelandske æblesorter, som Medicinhaverne har i "haven for fordøjelse, stofskifte og ernæring" i Tranekær.

Alle kan deltage. Prisen for medlemmer af Medicinhaverne er 50 kroner og for ikke-medlemmer 75 kroner - samt 25 kroner per træ, der podes.

Tilmelding senest 12. marts til medicinhaverne@mail.dk eller på sms til 21847822. Der er plads til max 40 deltagere.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Øboen

Kusketræf på Skovsgaard

Annonce
Annonce
Ugeavisen Øboen

Fynsk sanger på Skovsgaard

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce