Annonce
Ugeavisen Øboen

Poul er første lejer i kontorfællesskab, og han håber på snart at få følgeskab: Nyt liv i gammelt byggemarked

Produktudvikler Poul Bloch Jensen har lejet sig ind hos CoWork og håber snart, at der kommer flere i bygningen, hvor der tidligere var trælast. Foto: Michael Lorenzen
Der er indrettet kontorfællesskab i den gamle trælast i Rudkøbing, hvor udlejeren i første omgang sørger for plads til fem personer med små virksomheder.

RUDKØBING: Poul Bloch Jensen fra Rudkøbing er projektudvikler og for tiden i gang med blandt andet planer om et H.C. Ørsted Experimentarium på den gamle elgrund ved Nørrebro i købstaden sammen med H.C. Ørstedselskabet. Han er sammen med hollandske forretningspartnere i færd med at få indrettet gamle fiskefabrikker i Grønland til forarbejdelse af tang. Og en tredje idé er at få bygget en sauna henne i krogen ved Rudkøbing Roklub.

Men udover at være projektudvikler er den 54-årige virksomhedsejer den første lejer i det kontorfællesskab, som Nanna Heinrich og Frits Feodor Nielsen, datter og far, har indrettet i den gamle trælast ved Bellevue på havnen under navnet CoWork.

- Jeg har altid arbejdet hjemmefra på mit kontor, men det viste sig ekstra hårdt under coronapandemien. Jeg har savnet noget fællesskab og håber på, at der snart kommer nogle andre. Jeg vil gerne kunne indgå i noget faglig sparring, selv om vi måske beskæftiger os med lidt forskelligt. Det kunne være fint med et lokalt netværk, nævner Poul Bloch Jensen.

Annonce

Han er tidligere indgået i et kontorfællesskab i Svendborg.

- Men jeg synes ikke, at det gav nok. Det var mere regionalt orienteret, og jeg mener og tror på, at vi på Langeland selv kan udvikle noget rigtigt gavnligt for vores ø, siger Poul Bloch Jensen.

Flere andre brugergrupper

Han har sin baggrund i det, der dengang hed entreprenørskabsuddannelsen fra Odense. I dag indgår både innovation og entreprenørskab i pensum.

Stemningen må gerne emme af gammeldags hygge, så det ikke kun et strømlinede kontormøbler, som er stillet ind i lokalet. Foto: Michael Lorenzen

- Denne uddannelse kan noget andet, end hvis man står og vil åbne for eksempel en frisørsalon eller slagterbutik. Der er i visse tilfælde mange flere elementer inde over i etableringen af en virksomhed, som man skal have på plads, inden man kan gå i gang.

Han kan forestille sig enkeltvirksomheder som sin egen, Nanutrade.com, slå sig ned i kontorfællesskabet. En anden mulighed kan være langelandske universitetsstuderende, der måske ikke har lyst til eller behov for at drage til Odense hver dag. Og det kan være folk, som er forenet om et fælles formål.

- Nu har det lige været oppe, at en masse mennesker er blevet snydt ved køb af kryptovalutaen Bitcoin. Her kunne man via kontorfællesskabet tage initiativ til at skabe kontakt mellem de bedragede kunder. Måske kunne man iværksætte en indsamling og så hyre en superskrap gravende journalist til at finde frem til svindlens bagmænd. Eller få fat i en tilsvarende advokat til et stort gruppesøgsmål, påpeger Poul Bloch Jensen og fortsætter:

- Jeg vil absolut tro, at det er realistisk. Hvis du er blevet bedraget for en million kroner, mon du så ikke vil være villig til at investere 10.000 kroner i en indsats for at prøve at få pengene tilbage?

Poul Bloch Jensen, der bor i Havnegade også i Rudkøbing, regner ikke med alle arbejdsdage at tage hen i kontorfællesskabet, men vil ofte være at finde der.

Nanna Heinrich og Frits Feodor Nielsen hos CoWork i Rudkøbing har indrettet kontorfællesskabet. Foto: Michael Lorenzen

Nanna Heinrich og Frits Feodor Nielsen havde allerede, før coronaen lammede Danmark og resten af verden, gået med tanken om at indrette kontorfællesskab.

Annonce

Kan udvide efter behov

- Vi har en masse depotrum, som vi lejer ud, og vi kunne også have indrettet nogle flere depotrum i den bygning, hvor kontorfællesskabet ligger, men nu vil vi prøve denne idé, fortæller Frits Feodor Nielsen.

Der er etableret fem arbejdsstationer med hæve/sænkeborde og  kontorstole. Der er hurtigt wifi, kopimaskine, fælles køkken med videre. Om der skal gøres noget mere ved indretningen, vil man indhøste nogle erfaringer med, før der tages stilling. Det kan i givet fald være flytbar afskærmning eller lignende.

Alle virksomheder kan have brug for at arbejde fortroligt af og til. Det kan være en kunde, man skal kontakte, hvor en forretningshemmelighed spiller med. Det kan være noget andet, som kræver diskretion. Så kan man gøre brug af stedets mødelokale.

For ikke at gøre det for stift regner Nanna Heinrich også med at introducere en art "klippekort". Så man kan leje en kontorplads for ganske kort tid, måske endda for en enkelt, konkret opgave.

CoWork holdt åbent hus for nylig, og meningen er hver den sidste tirsdag i måneden at afvikle et fællesmøde med lejerne af pladserne i kontorfællesskabet.

Slår ideen an, er der muligheder nok i bygningen til at indrette flere kontorarbejdspladser.

- Vi har via hjælp fra AK Workshop, der er et professionelt indretningsfirma, fået etableret CoWorks i retro stil, malet i smukke, afstemte farver og god kunst på væggene Desuden er min fars gamle grammofon og pladesamling til rådighed, fortæller Nanna Heinrich.

Hun har andre tanker for stedet.

- Det kunne også være, at man kunne indbyde til fredagsbar en gang imellem og måske invitere nogle af dem, der arbejder i andre bygninger her i området, med.

Annonce
Ugeavisen Øboen

Derfor skriver vi så ofte om landdistrikter: En evig kamp for at holde liv i lokalsamfundet

Annonce
Ugeavisen Øboen

Gudstjenester på Langeland: Otte chancer for at høre Guds ord

Annonce
Ugeavisen Øboen

Restaurering lukker Bregninge kirkes tårn

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Øboen

Det barske kvindeliv med horeunger og ønskebørn: Forfatter fra Sydlangeland får romandebut

Ugeavisen Øboen

Stort vikarbureau i sejrsrus: Carelink skal dække Langeland og fem fynske kommuner

Ugeavisen Øboen

Dødsfald

Ugeavisen Øboen

Turister på Langeland undgår forvirring til sommer: Der bliver kun ét sted at hente cykelkort og fiskekort

Ugeavisen Øboen

Jernbryllup

Ugeavisen Øboen

Langelands stednavne

Ugeavisen Øboen

Sølvbryllup

Annonce