Annonce
Ugeavisen Øboen

Projekt om retssikkerhed: Forskere søger langelændere

Ph.d.-stipendiat Stine Piilgaard Porner Nielsen vil gerne i kontakt med langelændere, som har oplevet juridiske problemstillinger uden nødvendigvis at vide, at det har været juridiske problemstillinger. Privatfoto

LANGELAND: Et nyt forskningsprojekt undersøger, hvorfor nogle borgere ikke får den retshjælp, som de har ret til. Eksisterende forskning og rapporter viser nemlig, at det ikke er alle borgere, som får adgang til retshjælp. Det gælder især for borgere, der geografisk har langt til det nærmeste retshjælpskontor, og for borgere, der er socialt udsatte.

Forskerne har blandt andet valgt at række ud til borgere på Langeland – især dem, der bor i enderne, hvor der er langt til nærmeste retshjælpskontor, der ligger i Svendborg.

- I Vandkantsdanmark er der ikke lige så mange retshjælpskontorer, som der er i de større byer. Det kan være et problem i forhold til at få adgang til retshjælp. Vi kigger også på ghettoområder, hvor der kan være socialt udsatte, hvor det også kan være svært at få konkretiseret sin retssikkerhed, siger Stine Piilgaard Porner Nielsen, der er forsker i projektet.

Ole Hammerslev, professor i retssociologi ved Juridisk Institut på Syddansk Universitet, er leder af forskningsprojektet og forklarer projektets bidrag i en pressemeddelelse:

- Adgang til retshjælp er grundlæggende for borgernes retssikkerhed. Den eksisterende forskning koncentrerer sig om borgere, der allerede har opsøgt retshjælp. Vi ved dog, at der er borgere, der aldrig opsøger retshjælp, selvom de har et behov for juridisk bistand. Men vi ved ikke, hvorfor de ikke gør det. Projektet bidrager med ny viden, idet vi kortlægger de udfordringer, som borgerne oplever i forhold til at opsøge retshjælp, og til efteråret præsenterer vi de første resultater.

Forskerne vil gerne i kontakt med interesserede borgere – man kan henvende sig til Stine Piilgaard Porner Nielsen på telefon: 60140086 eller mail: sppn@sam.sdu.dk

Der er ikke nogle kriterier for at deltage, andet end at man skal bo på Langeland og være over 18 år. Interviewene kan laves enten ved at mødes på Langeland eller via telefon. Det bestemmer den enkelte borger. Alle, der deltager, er anonyme.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Øboen

Dødsfald

Ugeavisen Øboen

Jegind forlod toppolitik i Odense og blev embedsmand på Langeland: Man bliver slidt af 22 år i politik, men det har jeg først opdaget på den anden side

Ugeavisen Øboen

Foredrag med kendt havemand

Annonce