Annonce
Ugeavisen Øboen

Provsten vil ud at provokere

Provst Trille Brink Westergaard er klar til at gå i byen for kirken og holde gudstjeneste på en anderledes måde. Foto: Karl Edvard Hansen
Det er med et smil på læben, når provst Trille Brink Westergaard fortæller, at hun gerne vil prikke lidt til folk, når Rudkøbing Kirke indtil den 1. juni holder gudstjenester forskellige steder i byen.
Annonce

RUDKØBING: På grund af renovering i Rudkøbing Kirke er der de næste tre måneder lukket for gudstjenester i det vante rum.

Men intet er så skidt, uden at det er godt for noget.

– Vi er selvfølgelig kede af, at kirken er lukket, men til gengæld glæder vi os over, at vi kan bruge det som en mulighed til at gå helt nye veje – altså gøre tingene på en anderledes måde, fortæller provst Trille Brink Westergaard.

Derfor er der tænkt nyt i i den periode, hvor renoveringen finder sted. Det sker blandt andet med faste gudstjenester i Simmerbølle Kirke og det gamle sognehus på rådhuset. – 83 procent af befolkningen på Langeland er medlemmer af folkekirken - og bruger kirken – så det har bestemt almen interesse, fastslår Trille Brink Westergaard.

Ud over de faste gudstjenester vil kirken også holde gæstegudstjenester forskel lige steder i byen, herunder rådhussalen den kommende torsdag - og måske er det dér, der skal provokeres en smule.

Annonce

Tro og politik

– At holde gudstjenesten i rådhussalen er ikke provokerende i sig selv, men med temaet ”tro og politik” vil jeg da gerne prikke lidt til folk. Jeg mener jo ikke, at de to ting kan adskilles.

- Mange af de gamle kristne værdier er gennem tiden blevet flyttet over på samfundet, for eksempel vores frihed til at være menneske. Vi bygger vores liv og samfund på dét, vi tror på. Derfor hænger tro og politik uløseligt sammen, så vi er altså slet ikke så langt fra hinanden, forklarer Trille Brink Westergaard og pointerer:

- Og lige som politikerne har vi et budskab, vi vil ud med.

Annonce

Plads til alle

Bostedet Hjørnet, Danahus Plejecenter og Bymøllen bliver også base for gudstjenester, ligesom der vil blive afholdt en rytmisk gudstjeneste for unge i det gamle sognehus.

- - Har I et ønske om at hverve nye ansigter til menigheden?

- Vi er jo ikke, lige som en avis, afhængig af et oplagstal. Det vigtigste for os er som sagt at komme ud på en anderledes måde, hvor der også bliver tid til en snak bagefter. - Så hører du til dem, der ikke er så meget for en gudstjeneste på den gammeldags måde, så er det nu, du skal slå til, opfordrer Trille Brink

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Øboen

Udveksling på Øboen

Annonce