Annonce
Ugeavisen Øboen

Rapduo med rødder i Rudkøbing

Rasmus Pape (t.v.) og Lukas Engelbreckt holder indimellem ”langelandske dage”, når de sammen med duoens anden del, Sebastian Bochineck, skal indøve nyt til repertoiret i hjemmestudiet i Rudkøbing. Foto: Karl Edvard Hansen

På et loftsværelse i Rudkøbing leger Lukas Engelbreckt og Rasmus Pape med tekster, rytmer og beats til rapduoen Stabillo-G’s, som har kvalificeret sig til finalen ved Emergenza Festival på Pumpehuset i København – men først venter Kassebølle

Annonce

RUDKØBING: Det er med to tidligere Kassebølle-elever, når rapduoen Stabillo-G’s går på scenen ved Kassebølle Friskoles familiefestival fredag den 10. maj. Henholdsvis Rasmus Pape og Lukas Engelbreckt.

Rasmus er vokalist og frontfiguren i Stabillo-G’s, som han har dannet sammen med sjællænderen Sebastian Bochineck. Lukas Engelbreckt leverer som en del af baglandet de eksperimenterende beats på keyboard, og så er det også ham, der er producer for duoen og lægger en del af sit loftsværelse på Jens Winthersvej til. Det fungerer som et lille studie.

- Det bliver vildt sjovt at skulle optræde på skolen, hvor vi kender så mange, og for os handler det om at have det sjovt og bare fyre den af, siger Lukas og Rasmus, som er henholdsvis 16 og 17 år.

Rasmus går på gymnasiet i Svendborg, og Lukas går på musiklinjen på Ryslinge Efterskole – og det var faktisk her, at grundlaget for Stabillo-G’s blev lagt, da Rasmus sammen med Sebastian Bochineck begyndte at lege med rappen i 2017.

Den leg blev hurtigt mere seriøs, for allerede nu, knap to år efter, har duoen fået udgivet en ep på Spotify – ”Det Første Evangelie” – og ikke mindst så har Stabillo-G’s kvalificeret sig til finalen i Danmarks største musikkonkurrence, Emergenza Festival, som finder sted den 8. juni på Pumpehuset i København. Kvalificeringen blev sikret ved semifinalen, som fandt sted på Rust i København i marts måned.

- Det er ret vildt, men stadigvæk gør vi det først og fremmest for sjov, lyder det samstemmigt fra de to Rudkøbing-drenge. Og Lukas tilføjer:

- Der kommer gode bands fra hele Norden, og det er jo en sejr i sig selv at skulle optræde ved så stor en begivenhed.

Det musiske bagland vil ved den lejlighed også blive forøget med både guitar og en violin, og så kan Lukas og Rasmus da også lige fortælle, at der inden sommer vil blive udgivet endnu en ep på Spotify.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce