Annonce
Ugeavisen Øboen

Regning var fire år undervejs fra Portugal: Jack skylder afgift på 21 kroner

Jack Stæhr fra Dageløkke var på motorcykeltur til Gibraltar i september og oktober 2016. Kort før jul fik han en regning for en ubetalt afgift på 21 kroner - samt for administrationsudgifter for 84 kroner. Privatfoto
Jack Stæhr var i 2016 på en motorcykeltur til Gibraltar. Op til jul fik han en regning på 21 kroner for en ukendt afgift, men der er noget mistænkeligt ved affæren, for brevet er afsendt fra Sverige, og regningen skal betales til et kontor i London.
Annonce

Dageløkke: Jack Stæhr har masser af gode minder fra en 10.000 kilometer lang motorcykeltur fra Dageløkke til Gibraltar, og op til jul blev han mindet om de oplevelsesrige dage i september og oktober 2016.

I hans postkasse lå en hilsen fra Portugal: En kontrolafgift på 21 kroner og 57 øre og et tillæg i administrationsomkostninger på 84,21 kroner. Regningen på 106,28 kroner har Jack Stæhr ikke betalt.

- Jeg ved jo ikke, om det er en vejafgift, eller om jeg har kørt for stærkt. Det kan jeg ikke se, men for 21 kroner kan det ikke have været særlig alvorligt, siger han.

Jack Stæhr og hans nye motorcykelkammerater har ikke kun været i Gibraltar. De har også kørt Frankrig tynd på kryds og tværs, været i Warszawa og som her på den græske ø Korfu, hvor de på vejen kørte ned langs den smukke Adriaterhavskyst. Privatfoto

Han har kontaktet politiet, som har opfordret ham til at smide regningen ud. Hans bank synes, han skal kontakte afsenderen i London, men det gider Jack Stæhr ikke.

- En regning på 106 kroner betaler man jo bare, men hvis jeg betaler, åbner jeg så for, at de kan gå ind og trække flere penge, eller kommer der så bare en ny regning, spørger Jack Stæhr, som både hører alarmklokker og ser røde lygter i det fjerne.

- Det er foregået i Portugal for over fire år siden, og så får jeg et brev, der er afsendt fra Sverige, og en regning, der skal betales til et kontor i London. Og når jeg googler den bank, jeg skal betale til, så har den haft endnu større problemer med hvidvaskning end Danske Bank. Det er fandme internationalt, siger Jack Stæhr.

Annonce

Fulgte Douro-floden

Brevet kommer fra firmaet Globalvia Operestrada, der administrerer motorveje og tunneller i syv lande – deriblandt Portugal. Kontoret på Shepperton Road i London, Euro Parking Collection, opkræver gebyrer, der er udstedt til ejere af udenlandsk registrerede køretøjer i hele Europa, og noget kunne tyde på, at myndighederne har ramt rigtigt, da de sendte regningen til Dageløkke.

I brevet er der også et billede af Jack Stæhr på sin motorcykel i Portugal, men alligevel holder han igen med at betale. Og det skyldes ikke kun, at regningen har været undervejs i mere end fire år.

- Jo, det er mig på billedet, konstaterer Jack Stæhr. Men hvad han har gjort forkert, ved han ikke, og han forstår heller ikke, hvorfor han har fået en regning med mere end fire års forsinkelse.

- Der står, at jeg har kørt på motorvej A04 ved Braganca, men der har jeg aldrig kørt. Når jeg går ind og kigger på deres motorvejssystem, så kører A04 fra Braganca og ned til Porto, men vi kørte fra Porto og fulgte Douro-floden hele vejen tværs over Portugal og ind i Spanien til Salamanca, hvor vi havde en overnatning, fortæller han.

- Vi kom ikke i nærheden af den motorvej, og hvis jeg skulle have haft en regning, så var der fire andre, der også skulle have haft én, for vi var fem, der kørte lige i røven ad hinanden, og ingen af os har på noget tidspunkt kørt alene, siger Jack Stæhr.

Annonce

Nye motorcykelkammerater

Før han udlevede en gammel drøm om at køre til Gibraltar på to hjul, søgte han efter følgesvende i det landsdækkende motorcykelblad Touring Nyt, og det endte med, at der var 11 nye kammerater, der meldte sig. Efter nogle møder trillede syv af dem af sted fra Danmark, og fem nåede hele vejen til sydspidsen af den Iberiske Halvø.


En regning på 106 kroner betaler man jo bare, men hvis jeg betaler, åbner jeg så for, at de kan gå ind og trække flere penge, eller kommer der så bare en ny regning?

Jack Stæhr


Men der er altså ingen af Jack Stæhrs følgesvende, der har hørt fra hverken Globalvia Operestrada eller Euro Parking Collection.

Jack Stæhr modtog regningen den 10. december, og beskeden i brevet er, at afgiften bliver forhøjet, hvis den ikke er betalt inden den 7. januar. Det har dog ikke fået den tidligere ejer af Dageløkke Kro til at finde kreditkortet frem.

- Nu er der gået fire år, og går der fire år mere, før jeg får en ny regning, så lever jeg med det, griner han.

Jack Stæhr har fået mange nye motorcykelkammerater, efter at han søgte efter folk, der ville følge ham på en tur til Gibraltar. Privatfoto

Brevet har givet vennerne i det nye motorcykelnetværk noget at grine af, for Gibraltar-gruppen mødes stadig, og den bliver løbende større. I 2019 kørte gruppen hele vejen til Korfu, de har også kørt Frankrig tynd på kryds og tværs og været på en smuttur i Warszawa.

- Der er blandt andet en dyrlæge, en kriminalassistent, en fransk magister og en revisor, og vi kommer fra Vojens, Herning, Farum, Kerteminde, Vejle og Lohals, siger Jack Stæhr, der selv er uddannet kok.

- Vi er vidt forskellige, men når vi kører afsted, er vi fuldstændig ens og har det skideskægt. Ja, vi er nærmest blevet gift med hinanden, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Øboen

Dødsfald på Langeland

Ugeavisen Øboen

Skoleleder på Langeland og kolleger gør klar til små elever: Få sammen og ingen undervisning på tværs af klasser

Annonce