Annonce
Ugeavisen Øboen

Rudkøbings dyrlæge går på efterløn: Svendborg Dyrehospital tager over

Jens Jørgen Abildskov, Svendborg Dyrehospital, overtager Henning Larsens, Langelands Dyreklinik på Engdraget i Rudkøbing i det nye år. Foto: Gitte Kjeldal
Dyrlæge Henning Larsen stopper som dyrlæge efter 26 år i Rudkøbing. Svendborg Dyrehospital indsætter to faste dyrlæger til at tage sig af langelandske dyr.
Annonce

RUDKØBING: Dyrlæge Henning Larsen har trofast betjent dyr og deres mennesker i Rudkøbingområdet i 26 år. Men nu vil han på efterløn.

Henning Larsen er 64 år og sådan set ikke træt af at være dyrlæge.

- Nej, det er ikke arbejdet som sådan, men det, at man altid står til rådighed, og at ens dag er lagt i meget faste rammer, som jeg gerne vil prøve at blive fri for. Jeg vil gerne have mulighed for at få en god tredje alder, og der er også en del børnebørn, der trækker efterhånden, siger Henning Larsen.

Annonce

En form for opgradering

Dyrlægearbejdet har over tid ændret sig en del, hvor der før var flere landbrug, er det efterhånden blevet kæledyrene, der dominerer i patientkartoteket.

- Dyrlægearbejdet består for 75 procents vedkommende af at tage sig af de mindre dyr og så nogle heste. Der er endnu ganske få kvægbesætninger, men de store svinebesætninger kører i et helt andet system med specialiserede dyrlæger, siger Henning Larsen.

For nylig stoppede dyrlægen i Tranekær, men der er fortsat dyrlæge i Humble. Henning Larsens forretning bliver overtaget af Svendborg Dyrehospital som også driver Faaborg Dyrehospital, så Rudkøbing området bliver fortsat betjent lokalt.

- Jeg har arbejdet sammen med Svendborg Dyrehospital i min tid som dyrlæge, jeg er generalist, og større eller komplicerede operationer har jeg altid sendt videre til Svendborg Dyrehospital. Ved at få dyrlæger fra Svendborg Dyrehospital til Langeland er det en form for opgradering af klinikken, siger Henning Larsen.

Annonce

Nok centralisering

Jens Jørgen Abildskov, der er indehaver af Svendborg Dyrehospital, er specialist i katte- og hundesygdomme, og han er desuden certificeret katte- og hundekirurg.

- På Svendborg Dyrehospital er vi fem dyrlæger. Jeg vil være på klinikken på Langeland ind i mellem, men ellers er det planen at ansætte to faste dyrlæger, så kunderne ved, hvem de møder i klinikken og ikke skal forholde sig til en række forskellige dyrlæger, siger Jens Jørgen Abildskov.

- Større operationer og laboratorie-arbejde vil vi fortsat have i Svendborg, men mindre opgaver og årlige sundhedstjek vil vi have i Rudkøbing. Der er centralisering nok. Vi har også nu en del langelandske kunder, og vi vil gerne samarbejde med langelænderne, så derfor holder vi fast i klinikken her på Engdraget, siger Jens Jørgen Abildskov.

Henning Larsen stopper 17. januar og umiddelbart herefter overtager Svendborg Dyrehospital.

- Det er det, der er intentionen, så det håber jeg, men vi åbner allersenest 1. februar, siger Jens Jørgen Abildskov, der også vil opdatere klinikkens hjemmeside, så man eksempelvis kan bestille tid elektronisk.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Øboen

Kusketræf på Skovsgaard

Annonce
Annonce
Ugeavisen Øboen

Fynsk sanger på Skovsgaard

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce