Annonce
Ugeavisen Øboen

Så er der rent vand: Bjerreby Vandværk har igen sit eget

Bestyrelsemedlem Nicolai Skødt med sin datter og formanden for Bjerreby Vandværk, Ole Jørgensen, har været de ledende kræfter bag den nye kildeplads, som er koblet til Bjerreby Vandværk via en ca. 1.400 m lang råvandsledning. Pr-foto
Ny kildeplads er taget i brug - og der er nok til også at hjælpe naboværker

BJERREBY: Præcist to og et halvt år efter, at Bjerreby Vandværk blev lukket på grund af en pesticidforurening, har vandværket i begyndelsen af marts taget en ny kildeplads i brug og således genoptaget produktionen af vand til sine forbrugere.

- Ingen af vores forbrugere har dog undværet vand i perioden, idet levering, takket været en beslutning om udbygning af ledningsnettet, er sket fra nabovandværkerne, fortæller Ole Jørgensen, formand for Bjerreby Vandværk, i en pressemeddelelse.

Han fortsætter. - Vi er nu stort set selvforsynende, men vi forventer alligevel, at en mindre del af vores levering kommer fra nabovandværkerne, som vi har et rigtig godt samarbejde med.

Bjerreby Vandværk pumper cirka 52.000 kubikmeter vand ud årligt til sine egne cirka 350 forbrugere, og så leverer man omkring 18.000 kubikmeter til Stenodden, sommerhusområdet, hvis vandværk er ejet af Svendborg Kommunes selskab Vand & Affald.

Det har været store og økonomisk krævende beslutninger, som en enig bestyrelse i Bjerreby Vandværk har truffet omkring udbygning af ledningsnet samt ny kildeplads. Der er  indenfor de seneste to og et halvt til tre år investeret cirka 1,5 million kroner i en transmissionsledning og et tilsvarende beløb til den nye kildeplads.

Pengene er forbrugernes egne, suppleret med et favorabelt lån i Kommunekredit. /milo

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Øboen

Sølvbryllup

Ugeavisen Øboen

Dødsfald

Annonce