Annonce
Ugeavisen Øboen

Så væggene dampede i Rudkøbing: Stort rykind ved reception på for tre nøglepersoner på Fyns Amts Avis og Øboen

Ved det åbne hun ses fra højre Bjarne Selvager Hansen, Catrine Madelaire, journalist på Langelandsredaktionen Gitte Kjeldal, driftsleder ved Langeland Kommunes park & vej Poul Henrik Petersen samt Kim Bach, formand for Rudkøbing Musikforening. Foto: Katrine Becher Damkjær
Tre-dobbelt goddag-og-farvel på Øboen og Fyns Amts Avis markeret med stort rykind ved reception.
Annonce

RUDKØBING: Det var lige, før væggene dampede, da Fyns Amts Avis og Øboen onsdag eftermiddag holdt reception for Bjarne Selvager Hansen, Catrine Madelaire og Anna Stærbo. De tre er henholdvis tidligere redaktør på Øboen gennem små fire årtier, nytiltrådt redaktør på Fyns Amts Avis, Langelandsredaktionen, og tovholder/journalist på Øboen. Mødelokalet i Ørstedsgade i Rudkøbing, som til daglig brug rækker fint i størrelse, kom til kort. Nogle gæster måtte vente ude på gangen på at komme ind til bordet med forfriskninger, pølse, ost og snacks, mens der blev holdt taler, andre lyttede med fra det tilstødende køkken.

Chefredaktør på Fyns Amts Avis, Rikke Bekker, drillede Bjarne Selvager Hansen, og undskyldte hvis hun kortvarigt var kommet til at overtræde EUs privatlivsforordning, GDPR. Derpå læste hun Bjarne Selvager Hansens vellykkede ansøgning til en praktikantstilling på Fyns Amts Avis tilbage i 1979 op. Han fik jobbet, og ordensmennesker på avisen har opbevaret den (maskinskrevne) ansøgning i de mellemliggende år. Nu er den tilbage hos ophavsmanden.

- Du har siden været her på Øboen i 36 år og sørget for, at den har været en markant ugeavis. Hvor man andre steder ser bløde, glade og runde ugeaviser, har du kæmpet for en høj journalistisk standard, ja, nogle gange så høj, så kollegerne på Fyns Amts Avis' lokalredaktion har følt sig brændt for en historie, sagde Rikke Bekker.

Ros var der også fra direktør Anne Mette Wandsøe fra Erhvervs- og Turistforeningen Langeland.

- Jeg tiltrådte i 2007 og mødte en bestyrelse med stærke meninger, som jeg skulle stå for at føre frem. Det hed blandt nogle i bestyrelsen, at Bjarne var kritisk og negativ. Der gik nogle år, før jeg fandt ud, at han i virkeligheden var kritisk og dybdeborende, og nu savner vi hans spidse pen. Jeg tror, mange ærgrer sig, nu hvor han ikke er på Øboen mere, sagde hun.

Samme holdning gav Troels Brøgger, en af Øboens faste læsere udtryk for.

Den nye lokalredaktør for Fyns Amts Avis Catrine Madelaire i snak med Knud Gether, medlem af kommunalbestyrelsen (V) og tidligere borgmester på Langeland. Foto: Katrine Becher Damkjær
Annonce

Landet midt i kaos med godt humør

- Jeg er tilflytter fra København og har været her i 10 år. Jeg var efter kort tid målløs over den høje kvalitet, som man fandt i lokalavisen. Den var jeg slet ikke vant til, hvor jeg kom fra, sagde Troels Brøgger.

Rikke Bekker havde også roser til dagens to øvrige hovedpersoner. Først til Catrine Madelaire.

- Selv om du kun har været her halvanden måned, føler jeg, at det er enormt lang tid. Du skal være med til at genstarte Langelandsredaktionen. Da jeg begyndte som chefredaktør tidligere på året, var det ingen hemmelighed, at der var et problem på Langeland med stor udskiftning, for lidt kontinuitet og for lidt overskud til at gøre det helt godt nok. Det skal vi have vendt, og vi har fået en fagligt dygtig redaktør, som kender Langeland, og som har stærke menneskelige egenskaber. Du er landet midt i kaos, men tager det roligt og med godt humør. Du finder på nye løsninger og er ikke bange for at bede om hjælp, hvis du finder det nødvendigt, sagde Rikke Bekker.

Chefredaktøren fremhævede over for Anna Stærbo, at hun har givet Øboen et løft:

- Du er en skarp journalist, og du har blandt andet fået Øboen på Instagram. Du tænker brugerinddragelse ind som noget selvfølgeligt og er visuelt stærk. Du er ambitiøs og vil verden noget, og du vil samtidig føre Bjarnes ånd med ind i Øboens fremtid.

Annonce

Tumultarisk tid

Anna Stærbo selv glædede sig over Bjarne Selvager Hansens kollegiale optræden, da hun tidligere var ansat på avisen som vikar.

- Jeg kom første gang til Langeland i januar 2016. Det var en tumultarisk tid, og jeg fandt hurtigt ud af, at det var hos Øboen, jeg fandt den bedste sparring og det bedste lokalkendskab. Bjarne havde altid ro på, selv om der var travlt, nævnte Anna Stærbo.

Skønsmæssigt 50-60 gæster var forbi receptionen.

Erhvervs- og turistdirektør Anne Mette Wandsøe (i midten) delte gaver ud til dagens tre hovedpersoner. Bjarne Selvager Hansen (t.v.) fik et fiskeatlas, som han må bytte, når den nye udgave om kort tid er klar. Catrine Madelaire fik et cykelkort, så hun kan køre med sine to børn ud i naturen. Anna Stærbo modtog et bykort til brug for sin kommende serie i Øboen om at handle lokalt. Foto: Katrine Becher Damkjær
Chefredaktør Rikke Bekker holder tale til de to nytiltrådte og den afgående. Til venstre ses lokalredaktør Catrine Madelaire. På billedet ses blandt andre også medlem af kommunalbestyrelsen, Ulrik Kølle Hansen (V), tovholder/journalist på Øboen Anna Stærbo (delvist skjult), tidligere nyhedsredaktør m.m. på Fyns Amts Avis, Peter Faber, journalist på Fyns Amts Avis´ Svendborgredaktion Ole Grube, journalist Helle Judith Thomasen, der tidligere har vikarieret på Langeland, redaktør af Søsiden i Fyns Amts Avis Søren Nielsen, Rudkøbing, samt redaktør på Ugeavisen Svendborg Michael Thorbjørnsen. Foto: Katrine Becher Damkjær
Chefredaktør Rikke Bekker, medlem af kommunalbestyrelsen og tovholder/journalist Anna Stærbo ved receptionen. Manden på det indrammede foto er Julius Rosenstand, udgiver af Langeland Avis i årene 1850-82. Foto: Katrine Becher Damkjær
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Øboen

Udveksling på Øboen

Annonce