Annonce
Ugeavisen Øboen

Sidste chance for iværksætterhjælp

Jonathan Broch Jacobsen er projektleder i Medstrøm, der har til huse i Fremtidsfabrikken i Svendborg. Arkivfoto: Louise Holmgaard
Iværksætterforløbene hos Medstrøm i Fremtidsfabrikken stopper til sommer, og dermed er det nu, man skal melde sig til, hvis man skal med på det sidste hold.
Annonce

LANGELAND/SYDFYN: Når Fremtidsfabrikkens næste iværksætterhold begynder den 19. februar, er det sidste gang, forløbet kaldet "Strømstyrke" bliver udbudt for iværksættere på Langeland og Sydfyn. Medstrøm, som står bag iværksætterforløbene, stopper nemlig med udgangen af august 2020, da det som EU socialfondsprojekt er begrænset til en maksimal støtteperiode på fem år.

På Langeland og Sydfyn generelt bliver Medstrøm ofte omtalt som et tilbud udelukkende til kreative iværksættere, men ifølge Jonathan Broch Jacobsen, projektleder i Medstrøm, handler det ikke om branche.

- Det er ikke din branche der afgør, hvad du får ud af Strømstyrke. Faktisk siger deltagerne selv, at det er en stor styrke at møde ligesindede med helt andre fagligheder end deres egen. Det afgørende spørgsmål for, om din virksomhed passer til Strømstyrke, er, om du er parat til at arbejde bevidst og kreativt med at udvikle din forretning, siger Jonathan Broch Jacobsen ifølge en pressemeddelelse.

Når man ser på, hvilke brancher deltagerne på Strømstyrke har som baggrund, kommer omkring en tredjedel af deltagerne fra en kreativ branche som eksempelvis grafiker eller designer. De resterende er spredt over en række forskellige andre brancher eksempelvis inden for turisme, konsulentvirksomhed og e-handel.

Lige såvel som branche ikke er afgørende for at deltage på Strømstyrke, er det heller ikke et krav, at virksomheden skal have ambitioner om at eskalere til en organisation med flere ansatte. Ifølge Jonathan Broch Jacobsen er det ofte lige modsat. Nemlig at mange ikke ønsker at være flere end sig selv i virksomheden.

- På Strømstyrke må du gerne være mikrovirksomhed med dig selv som eneste ’ansatte’ – og du må have lige den ambition, du vil i forhold til, hvordan din virksomhed skal udvikle sig – global eller lokal, smal eller bred, lyder det fra Jonathan Broch Jacobsen ifølge pressemeddelelsen.

Medstrøm

Medstrøm arbejder med forretningsudvikling for iværksættere og mikrovirksomheder på tværs af Region Syddanmark. Fremtidsfabrikken i Svendborg er partner i projektet sammen med Business Kolding, SDU Kolding og Spinderihallerne i Vejle.

Medstrøm tilbyder iværksættere at blive optaget på forskellige forløb. I alt har knap 1200 deltagere været igennem forløbene. På Sydfyn har flere end 300 deltagere benyttet sig af et eller flere af forløbene – af disse kommer de 45 fra Langeland.

Ud over kompetenceudvikling til kreative iværksættere tilbyder Medstrøm åbne events for det brede netværk, mulige samarbejdspartnere, kunder og etablerede virksomheder.

Bag Medstrøm står en række partnere, der er gået sammen om visionen om at skabe kreativitet og vækst for iværksættere i Region Syddanmark.

Deadline for ansøgning til forløbet "Strømstyrke" er den 4. februar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Øboen

Udveksling på Øboen

Annonce