Annonce
Søsiden

Sjældent jubilæum: Aktiv Rudkøbing-sejler i over 60 år

Klubformand Finn Birger Hansen (tv.) lykønsker 60 års-jubilaren Poul Tom Hansen. I baggrunden generalforsamlingens dirigent,  Torben Tranberg. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
I konfirmations-alderen fik Poul Tom Hansen valget mellem en fest eller en sejljolle.

RUDKØBING: Da Poul Tom Hansen fra Rudkøbing nåede konfirmationsalderen, ønskede han sig brændende en sejljolle.

Hans forældre på Bellevue gav ham valget mellem en konfirmationsfest eller en jolle. Poul Tom Hansen valgte jollen. Samtidig meldte knægten sig ind i Rudkøbing Sejlklub.

Det er nu over 60 år siden. Mere præcist godt 61 år. Og selvom dette lidt skæve tidsrum normalt ikke kalder på markering, blev der gjort en undtagelse til Rudkøbing Sejlklubs corona-udskudte generalforsamling.

Annonce

Da de formelle punkter var overstået, blev Poul Tom Hansen kaldt op af formand Finn Birger Hansen. Jubilaren modtog formandens tillykke, en flaske vin og klubkammeraternes klapsalve.

Af formandsberetningen fremgik, at Poul Tom Hansen stadig er et særdeles aktivt medlem på mange fronter i klubfælleskabet. Han har bl. a. ansvaret for klubhusets udvendige vedligeholdelse.

Dertil kommer, at Poul Tom Hansen er næstformand i Svendborg Classic Regatta og bestyrelsemedlem i Danmarks Museum for Lystsejlads i Svendborg.

Siden jolledagene i teenage-årene er det for Poul Tom Hansen blevet til en god håndfuld sejlbåde. Den Bianca-udlærte bådebygger har til eget brug bygget en 4X4-sejlbåd og har sejlet i bl. a. Warship 1/4-ton og Bianca 28.

De sidste mange år har Poul Tom Hansen sammen med sin kone, Helle Svensson, nydt tursejlads i Rosamunde - et meget flot eksemplar af Walsted-klassikeren Thurø 33.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Øboen

Dødsfald

Ugeavisen Øboen

Jegind forlod toppolitik i Odense og blev embedsmand på Langeland: Man bliver slidt af 22 år i politik, men det har jeg først opdaget på den anden side

Ugeavisen Øboen

Foredrag med kendt havemand

Annonce