Annonce
Ugeavisen Øboen

Skibefest i sigte i Bagenkop

Ifølge traditionen skal skal skibene bæres af fire jomfruelige sømænd iført matrosuniform, og som har aftjent deres værnepligt i flåden. De krav har man slækket på gennem årene. Billedet er fra Skibefesten 2012. Privatfoto
Den 27. april sætter Sømandsforeningen i Bagenkop byen i bevægelse med en skibefest – en tradition, som har fundet sted hvert syvende år siden 1915.
Annonce

BAGENKOP: Kirkeskibene ”Marie” og ”Frederik den Syvende”, som normalt hænger i henholdsvis Bagenkop- og Magleby Kirke, er igen klar til en rundtur og ny ophængning, når Sømandsforeningen i Bagenkop den 27. april byder på den traditionelle skibefest, som har fundet sted siden 1915.

Man kan næsten sige, at skibene har været på værft, for efter de blev taget ned i kirkerne sidste år, har de været i hænderne på den tidligere fiskeskipper Henning Egmose, som har givet træ- og tovværk et ordentligt tjek. Nu er de udstillet på museet Fiskeriets Hus i Bagenkop, hvor folk kan se dem, inden det traditionelle arrangement igen løber af stabelen.

Skibefesten er en begivenhed, som hidtil har trukket mange mennesker til at følge skibene på deres vej til deres respektive pladser i kirkerne - og det hele bliver fejret på behørig vis.

Henning Egmose under klargøringen af skibene her sidste år. Det er sømandsforeningens formand, Tormod Hansen, der ser til. Arkivfoto: Martin Ramsgård.
Annonce

Flere stop undervejs

Der lægges ud fra Bagenkophallen, præcis klokken 12, hvor optoget går med Marinehjemmeværnets Tambourkorps i spidsen - først til Bagenkop Kirke og derefter til Magleby Kirke. Men det bliver dog ikke uden stop.

- På vejen mod begge kirker besøger vi flere lokaliteter og seværdigheder, hvert stop tager cirka 10 minutter, og det plejer at være rigtig festligt, fortæller Tormod Hansen, som er formand for Sømandsforeningen i Bagenkop.

Tormod Hansen har været med i flere år og bar selv et af skibene i 1984, og han ser frem til Skibefesten 2019, hvor han ikke mindst glæder sig over Marinehjemmeværnets Tambourkorps deltagelse.

- Det er er ret imponerende, korpset har selv henvendt sig til os og meldt ud, at de gerne vil være med - de var med for første gang i 2012, fortæller Tormod Hansen.

Der er gudstjeneste i både Bagenkop Kirke og Magleby Kirke, når skibene sættes på plads. I Bagenkop klokken 14.15 og 16.45 i Magleby.

Arrangementet rundes af med festmiddag, leveret af Bagenkop Kro, og efterfølgende musik og dans i Bagenkophallen klokken 18, og det varer ved til klokken 01.

Alle er velkomne til at følge optoget - det er gratis - og ønsker man at deltage i festen i Bagenkophallen, er der billetsalg i Dagli'Brugsen i Bagenkop indtil den 17. april - billetter koster 200 kroner.

Hvis man har et ønske om, hvor man vil sidde - eventuelt sammen med - skal man henvende sig til Tormod Hansen på tlf. 2382 8299, også senest 17. april.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Øboen

Kusketræf på Skovsgaard

Annonce
Annonce
Ugeavisen Øboen

Fynsk sanger på Skovsgaard

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce