Annonce
Ugeavisen Øboen

Skoleleder på Langeland og kolleger gør klar til små elever: Få sammen og ingen undervisning på tværs af klasser

Alle gør det godt i svær tid - op til 17 elever er mødt på en dag i nødundervisningen
Annonce

HUMBLE: Der knokles over alt i de danske skoler i denne coronatid, hvor der både er nødundervisning og -pasning at tage hensyn til. Og nu skal man tage højde for, at 0.-4-klasserne må møde igen.

Et eksempel er Humble Skole, hvor skoleleder Merete Borch tog kontakt til kollegerne i tirsdags og begyndte forberedelserne.

- Vi har jo før coronapandemien arbejdet meget med, at elever skal mødes på tværs. Men nu er det helt omvendt. De må kun være sammen i deres klasse og med så få lærere som muligt. Og man tager heller ikke det første, det bedste toilet. Her må man holde sig til det, der er tildelt. Og vi skal huske hele tiden at vaske hænder og tørre af. Vi skal dog nok få det til at fungere, det er jeg sikker på, siger Merete Borch.

I nødpasningen, der har været hidtil, er to skolepædagoger mødt op og har taget imod elever. Nogle dage har der været op til 17 af skolens 103 elever, oplyser Merete Borch, som også er konstitueret leder for Rævehøj Børnehave og Dagtilbud Syd.

Hun regner med, at cirka 60 elever vil være til stede, når de fem årgange må få lov at møde.

Et rent konkret, praktisk problem går på, at man normalt på Humble Skole samlæser 4.-5. klasse. Det kan man i sagens natur ikke.

Annonce

Finder altid en løsning

- Det må vi så løse ved, at 4. klasse undervises her på skolen, og 5. klasse via computer og hjemmefra, nævner skolelederen

Lærere og andet personale skal testes en gang ugentligt. Nogle valgte at gøre det i Rudkøbing forleden, og en formiddag var det muligt på selve skolen.

Hvis nogle forældre af helbredsgrunde er bekymrede over at sende deres børn afsted, så finder man også en løsning på det, nævner skolelederen.

Hun er selv mødt op på arbejdet under hele forløbet, blandt andet fordi børnehaven har været åben.

Tilbage til skolen, hvor der bliver noget at glæde sig til udover gensyn med kammeraterne. Torsdag står den på fastelavnsfest.

- Den må man så holde klassevis for sig selv, men den bliver gennemført, siger Merete Borch, som i øvrigt deler ros ud:

- Jeg synes, at alle har taget det her pænt. Både forældre, elever, ansatte, som har været ualmindeligt kreative og hjælpsomme. Der er blandt andet kørt materialer ud til eleverne, og en lærer sendte direkte fra sit eget køkken i madkundskab, hvor der blev bagt boller.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Øboen

Dødsfald på Langeland

Ugeavisen Øboen

Dødsfald på Langeland

Ugeavisen Øboen

Skoleleder på Langeland og kolleger gør klar til små elever: Få sammen og ingen undervisning på tværs af klasser

Annonce