Annonce
Ugeavisen Øboen

Skrøbelev skolebørn samlede flasker og købte træer

Det første magnolietr tagesud af Potten . Her er det Celina Kølle og Noah Guldmann Larsen, der hjælper Jan Johansen fra Langeland Kommune, mens deres lærer Stine Nürnberg ser til. Foto: Gitte Kjeldal
Flaske- og dåseindsamling gav 500 kr, penge som organisationen Plant et træ fordoblede og dermed fik Ørstedsparken to nye magnolietræer

Skrøbelev: De har ikke alene samlet flasker og dåser for 500 kr, eleverne på Skrøbelev Skole, de er også blevet klogere undervejs.

For mens flaske og dåseindsamlingen foregik, er de også blevet undervist i affald og bæredygtighed, og om hvad CO 2 gør ved jorden.

Blandt andet derfor gik de 500 kr, som flasker og dåser indbragte, ikke til en sodavandsfest, men blev investeret i træer, der kan optage CO2.

Annonce
Gustav Kristoffer K. Andersen tager sig forsigtigt af det andet træ så grenene ikke knækker. Foto: Gitte Kjeldal

Eleverne skrev til organisationen Plant et træ, som har Kronprins Frederik som protektor. Organisationen blev så  imponeret over børnenes engagement og fordoblede de 500 kr.

Rabat på planteskolen

Nu var der 1000  kroner, som eleverne sammen med deres lærere tog på ekspedition til en planteskole med. Her fandt de to magnolietræer, et med mørke blomster og et med lyse. Træerne var dog lidt dyrere end de 1000 kr, så også planteskolen gav eleverne lidt med i posen i form af rabat på træerne.

Efter aftale med borgmester Tonni Hansen fik eleverne  lov til at plante træerne i Ørtedsparken forleden  i nærheden af legepladsen. Langeland Kommunes folk hjalp til, så det foregik rigtigt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Øboen

Dødsfald

Annonce