BUKKEMOSE: Joller og andre små fartøjer skal kunne sættes sikkert i vandet og på samme vis tages op uden risiko for dem, der gør det, eller risiko for, at jollerne får skader. Derfor har Foreningen for en Anløbsbro ved Bukkemose Strand søgt om at måtte etablere netop sådan en anløbsbro.
For nylig har kommunalbestyrelsen nikket ja. Projektet er lige nu i en fire-ugers offentlig høring.
Hvis det resulterer i en endelig godkendelse skal man straks i gang med at søge fondsmidler, fortæller John Ejstrup fra Foreningen for en Anløbsbro ved Bukkemose Strand, John Ejstrup.
I dag findes en ældre kommunal trailerrampe for søsætning af joller ved Bukkemose Strand. Den ligger på et område, der er ejet af Langeland Kommune. Rampen anvendes af sommerhusejere, turister der lejer sommerhuse, og beboere fra oplandet. Rampen anvendes især af lystfiskere og andre der nyder en sejltur på Langelandsbæltet, skriver foreningen i sin ansøgning til kommunen.
- Allerede ved mindre søgang er søsætning og optagning besværlig og til tider farlig, da det foregår i frit vand uden nogen form for beskyttelse eller fast holdepunkt. Det foregår i dag sådan, at en bådtrailer med en jolle køres i vandet. Jollen skubbes i vandet og herefter skal en person holde jollen og efterfølgende kravle op i jollen. Ved blot en smule søgang kan en person let blive slået omkuld før han kommer op i jollen, nævnes det.
Håb om 2023
En solid anløbsbro vil bidrage til sikker søsætning, entring af jolle samt anløb og optagning af joller via trailerrampen, tilføjer foreningen.
- Nu må vi se, hvor mange penge vi kan skaffe, og om vi sommerhusejere også skal bidrage til projektet. Om alt går vel, kan vi få entreprenøren til at banke pæle i til foråret 2023 og så få udført resten af arbejdet. Det vurderes til at tage 14 dage, fortæller John Ejstrup.
Bortset fra Nynne Printz (SF), der kun vil give lov til at bro, som rækker 10 meter ud i vandet, stemte alle i kommunalbestyrelsen for en bro på maksimalt 20 meters længde og et landfæste på tre meter.
- Det er slet ikke sikkert, at den skal 20 meter ud. Vi har i dag en separat badebro på 15 meter. Det kan sagtens være, at bådebroen også er fin i den længde, men det afhænger selvfølgelig også af vanddybden, siger John Ejstrup.