Annonce
Ugeavisen Øboen

Småbåde kan komme sikkert op trods hård blæst og strøm: Ja til anløbsbro ved strand på Sydlangeland

John Ejstrup ved Bukkemose Strand, hvor bådebroen er søgt anlagt. Arkivfoto: Michael Lorenzen
Kommunalbestyrelsen har sagt ja til projektet, som lige nu er i høring. Hvis alt går vel, og pengene skaffes, så kan man få anlagt broen til brug i 2023

BUKKEMOSE: Joller og andre små fartøjer skal kunne sættes sikkert i vandet og på samme vis tages op uden risiko for dem, der gør det, eller risiko for, at jollerne får skader. Derfor har Foreningen for en Anløbsbro ved Bukkemose Strand søgt om at måtte etablere netop sådan en anløbsbro.

For nylig har kommunalbestyrelsen nikket ja. Projektet er lige nu i en fire-ugers offentlig høring.

Hvis det resulterer i en endelig godkendelse skal man straks i gang med at søge fondsmidler, fortæller John Ejstrup fra Foreningen for en Anløbsbro ved Bukkemose Strand, John Ejstrup.

Annonce

I dag findes en ældre kommunal trailerrampe for søsætning af joller ved Bukkemose Strand. Den ligger på et område, der er ejet af Langeland Kommune. Rampen anvendes af sommerhusejere, turister der lejer sommerhuse, og beboere fra oplandet. Rampen anvendes især af lystfiskere og andre der nyder en sejltur på Langelandsbæltet, skriver foreningen i sin ansøgning til kommunen.

- Allerede ved mindre søgang er søsætning og optagning besværlig og til tider farlig, da det foregår i frit vand uden nogen form for beskyttelse eller fast holdepunkt. Det foregår i dag sådan, at en bådtrailer med en jolle køres i vandet. Jollen skubbes i vandet og herefter skal en person holde jollen og efterfølgende kravle op i jollen. Ved blot en smule søgang kan en person let blive slået omkuld før han kommer op i jollen, nævnes det.

Håb om 2023

En solid anløbsbro vil bidrage til sikker søsætning, entring af jolle samt anløb og optagning af joller via trailerrampen, tilføjer foreningen.

- Nu må vi se, hvor mange penge vi kan skaffe, og om vi sommerhusejere også skal bidrage til projektet. Om alt går vel, kan vi få entreprenøren til at banke pæle i til foråret 2023 og så få udført resten af arbejdet. Det vurderes til at tage 14 dage, fortæller John Ejstrup.

Bortset fra Nynne Printz (SF), der kun vil give lov til at bro, som rækker 10 meter ud i vandet, stemte alle i kommunalbestyrelsen for en bro på maksimalt 20 meters længde og et landfæste på tre meter.

- Det er slet ikke sikkert, at den skal 20 meter ud. Vi har i dag en separat badebro på 15 meter. Det kan sagtens være, at bådebroen også er fin i den længde, men det afhænger selvfølgelig også af vanddybden, siger John Ejstrup.

Annonce
Ugeavisen Øboen

Derfor skriver vi så ofte om landdistrikter: En evig kamp for at holde liv i lokalsamfundet

Annonce
Ugeavisen Øboen

Gudstjenester på Langeland: Otte chancer for at høre Guds ord

Annonce
Ugeavisen Øboen

Restaurering lukker Bregninge kirkes tårn

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Øboen

Det barske kvindeliv med horeunger og ønskebørn: Forfatter fra Sydlangeland får romandebut

Ugeavisen Øboen

Stort vikarbureau i sejrsrus: Carelink skal dække Langeland og fem fynske kommuner

Ugeavisen Øboen

Dødsfald

Ugeavisen Øboen

Turister på Langeland undgår forvirring til sommer: Der bliver kun ét sted at hente cykelkort og fiskekort

Ugeavisen Øboen

Jernbryllup

Ugeavisen Øboen

Langelands stednavne

Ugeavisen Øboen

Sølvbryllup

Annonce