Annonce
Ugeavisen Øboen

Som butik i et lille område må man have et stort udvalg: - Vi er her, fordi de lokale er loyale

- Vi er her, fordi de lokale er ret gode til at handle her. Men det kræver samtidig, at vi imødekommer deres forventninger og krav, siger Hanne Petersen, medejer af butikken Eltrik i Rudkøbing. Foto: Anna Stærbo
Hanne Petersen, der er medejer af Eltrik, mener, at de lokale er gode til at handle i butikken. Omvendt kræver det af butikken, at de sørger for at have et stort udvalg. For når man er i et lille område, er man nødt til at sælge en større vifte af varer.
Annonce

RUDKØBING: Hanne Petersen er medindehaver af Eltrik i Østergade, som er både værksted og butik, der sælger belysning, hårde hvidevarer og boliginteriør. Hanne Petersens far startede Eltrik for godt 40 år siden.

Hun har ikke hænderne oppe over hovedet i begejstring over butikkens omsætning, men hun hænger bestemt heller ikke med hovedet. For det går faktisk fint – takket være de loyale lokale, mener hun.

- Det vrimler jo ikke med mennesker i byen lige nu. Men jeg synes faktisk, vi har rigtig mange lokale, som handler i byen. Og det er ikke noget, som er særligt for det seneste år, siger Hanne Petersen.

Dermed er Eltrik ikke en butik, som lever af sæsonsalg i sommerperioden.

- Vi har ikke en årsomsætning under Langelandsfestivalen. Vi er her, fordi de lokale er ret gode til at handle her. Men det kræver samtidig, at vi imødekommer deres forventninger og krav. Vi skal også ramme priserne på nettet sådan nogenlunde.

Når man er i et lille område som Langeland og Rudkøbing, kræver det, at man som butik har et ret stort udvalg, mener Hanne Petersen, medejer af Eltrik. Foto: Anna Stærbo
Annonce

Lille område, stort udvalg

- Der sker jo hele tiden en udvikling, og det er på godt og ondt. Nogle gange er det svært at følge med, og nogle gange er det svært at finde ud af, hvordan man skal navigere, siger Hanne Petersen.

Det er blevet mere kompliceret at vælge de rigtige varer, fordi folk ikke alene kigger i de samme livstilmagasiner, men har en hel verden af produkter at forholde sig til – blandt andet på grund af internettet.

- Da jeg startede i butikken, holdt jeg øje med, hvad der kom af nye varer. Og så syntes forbrugeren, at det var rigtig fint, at jeg havde indkøbt det til butikken. Men nu er der er en platform, hvor man kan se, alt hvad der findes i hele verden. Derfor er det ikke altid så nemt at ramme plet.

- Jeg kan jo godt finde tendenser – det gør jeg, når jeg tager på messer for eksempel.

Når man er i et lille område som Langeland og Rudkøbing er, kræver det, at man som butik har et ret stort udvalg, mener Hanne Petersen.

- Hvis nu vi var i Århus, så kunne man bedre tillade sig at vælge et bestemt fokus, fordi kundegruppen er tilstrækkelig stor. Det kunne for eksempel være Le Klint lamper. Men det kan jeg ikke, fordi publikummet til Le Klint lamper ikke er stort nok her. Her skal man have en bred vifte af ting, så man kan ramme så mange som muligt, når man er i et lille samfund, siger Hanne Petersen.

Det er som sådan ikke noget nyt – sådan er det bare at drive butik i en lille by, mener hun.

Annonce

Fin omsætning

Derfor er Eltrik en butik med et bredt udvalg af både lamper, hårde hvidevarer og boliginteriør. Den begyndte som installationsvirksomhed, men da Hanne Petersens far overtog butikken, var der både hårde hvidevarer og belysning. Senere begyndte de også at sælge møbler, puder og andet til at indrette boligen med.

- Når man bliver presset på det, som man har solgt oprindeligt, så går man ud og finder noget andet. Sådan er det i mange butikker.

Omsætningen for det seneste år ser fin ud, mener Hanne Petersen, og det er blandt andet på grund af de hårde hvidevarer. For det er noget, som mange bare har brug for, og i modsætning til lamper og boligindretning er det ikke altafgørende at skilte med de nyeste trends.

- Vi har lige været inde i kigge på tal, og der ser det egentlig fint ud. Det er blandt andet fordi, der er mange, som ringer ind og siger, ”vi skal have en vaskemaskine. Find en.” Og så er det ligegyldigt, hvordan den ser ud, siger Hanne Petersen.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Øboen

Kusketræf på Skovsgaard

Annonce
Annonce
Ugeavisen Øboen

Fynsk sanger på Skovsgaard

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce