Annonce
Ugeavisen Øboen

Statsministeren besøgte Hjørnet: Mindre bureaukrati og mere nærvær

Efter en bid mad optrådte rebellens kor med tre sange, som statsministeren og de andre nynnede med på. Bagefter fik de en snak om alle de positive ting, der sker, når man synger sammen. Foto: Catrine Madelaire
Mette Frederiksen blev under besøget på Bostedet Hjørnet mindet om, hvorfor mere nærhed i den offentlige velfærd og mindre dokumentation er vigtigt.
Annonce

GAMMEL SKRØBELEV: Bostedet Hjørnet har haft besøg af statsminister Mette Frederiksen (S). Her skulle hun hilse på nogle af beboerne, se bostedet og have en snak med den daglige leder Ole Sørensen.

Ole Søren har tidligere været ude med ønsket om mindre bureaukrati, og det var også noget af det, som statsministeren hæftede sig ved under besøget.

- Vi bliver nødt til at finde ind til kernen i, hvad det er, velfærd handler om. Og velfærd handler for mig om, at vi passer på hinanden og selvfølgelig især dem, der har det sværest, sagde Mette Frederiksen.

Hun mener, at der blandt andet på et botilbud med psykisk sårbare mennesker skal mere fokus på nærhed og relationer fremfor lovkrav om dokumentation.

- Hver gang en medarbejder skal dokumentere, går det fra en arm omkring skulderen eller et godt måltid mad sammen. Og det er jo det, der er gået galt i vores velfærdssamfund. Vi simpelthen bruger tiden på det forkerte.

Bjarne Jensen bor på Hjørnet. Han synes, at tingene der fungerer godt. Og han havde ikke nogle ønsker til, hvad statsministeren skulle tage med sig fra besøget. Foto: Catrine Madelaire
Annonce

Større accept

Jens Christian Friis Nielsen er tilknyttet Hjørnet. Og han er enig i, at det offentlige skal tage sig af dem, der har det svært.

Han håber, at statsministeren kan være med til, at der generelt kommer en større accept af sindslidende.

- Det er selve måden, man bliver behandlet på i systemet. Man bliver diskvalificeret som psykisk syg, siger han.

Særligt unge sindslidende optager ham. Han mener, at systemet kan blive bedre til at behandle psykisk syge på en mere human måde.

Ole Sørensen har ved flere lejligheder talt højt om det bureaukrati, som offentligt ansatte er underlagt. Så han er glad for, at det er det budskab, som Mette Frederiksen hæfter sig ved efter besøget på Hjørnet.

- Jeg håber, at hun tager det med, at der bliver kigger på alle de her tilsyn og alt det bureaukrati, der er. Jeg vil have barberet det ned. Men det kræver så, at lovgivningen fra Christiansborg bliver, så almindelige mennesker kan forstå den, siger han.

Annonce

Kor på folkemødet

Besøget fandt sted torsdag eftermiddag. Mette Frederiksen blev sammen med folketingsmedlem Bjørn Brandenborg (S) mødt på Hjørnet af borgmester Tonni Hansen (SF), viceborgmester Lisa Pihl Jensen (S) og kommunaldirektør Jani Hansen.

Efter en bid mad optrådte rebellens kor med tre sange, som statsministeren og de andre nynnede med på. Efter den mindre koncert nævnte statsministeren med et smil, at koret kunne komme med til Folkemødet på Bornholm og optræde. Og det halve løfte har Ole Sørensen tænkt sig at holde statsministeren op på.

- Nu lovede hun jo næsten, at vi skulle på den store scene sammen med hende. Det vil jeg da prøve at holde hende op på, hvis jeg kan det.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Øboen

Kusketræf på Skovsgaard

Annonce
Annonce
Ugeavisen Øboen

Fynsk sanger på Skovsgaard

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce