Annonce
Ugeavisen Øboen

Stor interesse for Ørsted-fejring trods coronaen

H.C. Ørsted blev fejret i stor stil.
Over en million deltagere i forskellige arrangementer, der markerede 200-året for opdagelse af elektromagnetismen.

LANGELAND: Danskerne udviste kæmpe interesse for naturvidenskaben og de tekniske videnskaber, da 200-året for H.C. Ørsteds opdagelse af elektromagnetismen blev fejret i 2020. 36 procent af danskerne lagde mærke til jubilæet, og 1.073.403 deltog i et af arrangementerne. Det har DTU (Danmarks Tekniske Universitet) opgjort, og det fortæller man i en pressemeddelelse.

Fejringen udviklede sig dermed til en bred, folkelig begivenhed, hvilket var helt i tråd med videnskabsmanden H.C. Ørsteds ønske om at udbrede naturlæren til folket. Og tallet ville givetvis være blevet højere end, hvis der ikke havde været corona. Blandt andet den storstilede fejring i Rudkøbing blev aflyst.

- H.C. Ørsteds nysgerrighed over for naturvidenskab og teknisk videnskab består heldigvis endnu i dag. Det viser opbakningen til jubilæet, som forhåbentlig vil være med til at stimulere, at mange vælger at dygtiggøre sig på disse felter og derigennem bidrage til nye løsninger, som kan sikre en bæredygtig fremtid, siger Gitte Lunde Andresen i pressemeddelelsen.

Hun er relationschef på DTU og programleder af HCØ 2020, som de fem partner-organisationer døbte initiativet.

Annonce

Fremtidens teknologi

Experimentarium, Danske Universiteter, Astra, som er det nationale naturfagscenter, Det Kongelige Videnskabernes Selskab og DTU forenede kræfterne om jubilæet med det formål at styrke naturvidenskabelig dannelse på tværs af alderstrin. Partnerne ønskede at højne den almene viden og interesse for videnskab i Danmark med et særligt fokus på fremtidens teknologi.

Det viste sig, at en hel masse mennesker var parate til at deltage i undervisning, foredrag, udstillinger, en naturvidenskabsfestival og aktiviteter på sociale medier.

I slutningen af 2020 viste en spørgeundersøgelse fra HCØ2020, at 84 procent af danskerne mener, at det er er afgørende eller overvejende væsentligt, at Danmark lægger stor vægt på natur- og teknisk videnskab i hele uddannelsessystemet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Øboen

Sølvbryllup

Ugeavisen Øboen

Dødsfald

Ugeavisen Øboen

Roklub får ny bro

Annonce