Annonce
Ugeavisen Øboen

Strynø kan blive kåret Årets Ø

Strynø er blandt tre nominerede øer til at blive Årets Ø. Arkivfoto: John Fredy
Annonce

STRYNØ: Sammen med Aarø og Endelave er Strynø er nomineret til prisen som Årets Ø. På grund af coronakrisen har juryens besøg på de tre nominerede øer været udskudt på ubestemt tid. Men nu hvor regeringen har sat gang i genåbningen af Danmark, er der sat nye datoer for besøgene.

- Vi er glade for, at vi nu endelig kan besøge de tre nominerede øer og få et indblik i de spændende initiativer, som øerne har igangsat for bl.a. at øge tilgangen af beboere på øerne. De små lokalsamfund på øerne har nu – måske mere end nogensinde – brug for en hjælpende hånd, hvis turismen bliver truet over sommeren som følge af corona. Vi vil meget gerne støtte livet og udviklingen på øerne, også i krisetider, udtaler Jens Otto Størup, komitéformand i Årets Ø, i en pressemeddelelse.

Komitéens besøg på de tre nominerede øer finder sted: Fredag 28. august på Endelave, lørdag 29. august på Aarø og fredag 4. september på Strynø.

Besøgene skal give komitéen et indtryk af øerne, og om de lever op til temaet for Årets Ø 2020, der er ”Det gode samarbejder skaber bæredygtige og levedygtige øer”.

Efter besøgene vil komitéen votere og på baggrund heraf kåre Årets Ø, der bliver fejret med en kåringsfest på øen i begyndelsen af oktober 2020.

Prisen for Årets Ø uddeles af Forenet Kredit, Landdistrikternes Fællesråd og Sammenslutningen af Danske Småøer. Prisen uddeles for første gang i 2020. Hovedprisen er 50.000 kroner til gavn for udviklingen på øen. 2. og 3. pladsen modtager 25.000 kroner.

Alle danske øer uden fast broforbindelse har kunnet ansøge om at vinde titlen som Årets Ø 2020. Komitéen modtog 11 ansøgninger i alt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Øboen

Udveksling på Øboen

Ugeavisen Øboen

Kusketræf på Skovsgaard

Annonce