Annonce
Ugeavisen Øboen

Tilbring natten i naturen: En række arrangementer på Langeland

Hvis man er heldig, kan man opleve et syn som dette ude i naturen. Foto: Marianne Krag Petersen
Den kommende weekend kan man få skumle smuglerberetninger, dramatisk Danmarkshistorie, vild mad i gryderne, opleve nattens dyreliv og overnatte i det fri.

LANGELAND: Flere danskere skal en tur ud i naturen og gerne i den mørke del af døgnet. Det er en del af filosofien bag "Nat i Naturen", som finder sted den kommende weekend.

Her kan man få skumle smuglerberetninger, dramatisk Danmarkshistorie, vild mad i gryderne, søgelyset på nattens dyreliv, et kig på stjernehimlen samt overnatning i det fri. Det foregår 7.-9. maj, når Danmarks Naturfredningsforening i samarbejde med flere museer og foreninger byder på forskellige arrangementer på Langeland.

- I fjor var der jo DRs naturrække "Vores natur", hvor en række naturvejledere rundt om i Danmark skulle have fulgt op med lokale arrangementer. Desværre strandede mange af dem på grund af coronasygdommen, nævner naturvejleder og biolog Marianne Krag Petersen fra Danmarks Naturfredningsforening/Skovgaard Gods.

Annonce

Coronaen sætter også sit præg på årets aktiviteter. For man kan ikke bare møde op foran  Skovgaards hovedbygning, tilmelding er nødvendig. Det kan man gøre via  hjemmesiderne www.dn.dk/arrangementer, www.voresnatur.nu/aktiviteter eller på Skovsgaards facebook.

- Lige nu må man samles 50 til et enkeltstående arrangement uden for, så det går nok, og måske sættes det op til 75 næste gang, tilføjer naturvejlederen.

Hængekøje under åben himmel

Og hvad bydes der så på:

Fredag den 7. maj kl. 19-21.30 tager Nils Valdersdorf Jensen fra Svendborg Museum folk med på aftenvandring langs stranden ved Spodsbjerg og beretter om nogle af de utallige smuglerier, der gennem tiderne er foregået ved Langelands kyster.

Det er muligt at leje en hængekøje for natten. Foto: Marianne Krag Petersen

Lørdag den 8. maj om aftenen byder Skovsgaard Gods, som ejes af Danmarks Naturfond, på en lang række aktiviteter.

Den følgende nat kan man sove i hængekøje under åben himmel ellers i shelter. Der er bålmad inden nattesøvnen og morgenmad til at afslutte med.

Lørdag den 8. maj kl. 19-21.30 kan man tage med på en aftenvandring fra Skovsgaard til Påø, hvor Peter Krogsted Nielsen, der har arbejdet for Langelands Museum, vil fortælle beretninger fra den dramatiske begivenhed, der fandt sted netop her for 76 år siden, hvor en flydedok med 1.400 krigsfanger strandede ud for Påø Strand.

Annonce

Lokker med sukker

Samme aften kl. 19-23 gælder det nattens dyreliv. Danmarks Naturfredningsforening og Naturama i Svendborg står for det, og man skal lytte efter flagermus med flagermusdetektor og lokke nattens insekter til med lys og sukkerlokning. Naturformidlingen har natkikkerter og vildtkameraer, så måske kan man se større dyr.

I samme tidsrum vil Tullebølle Spejderne stå for med blandt andet bålaktiviteter og mulighed for en stille stund i flammens skær. Der vil også være sanseruter, hvor alle får mulighed for at afprøve deres sanser og ”mærke mørket”. Himlen er mørk denne aften, da månen vil være næsten ny og kun kan ses som en tynd streg. Det giver særligt gode betingelser for at se på stjerner. Crister Vigsø, som medbringer stjernekikkerter, fortæller om stjerner, planeter og universet mere.

Skovsgaard Café og Gårdbutik holder ekstraordinært åbent lørdag til klokken 22 med varme drikke, simremad og kage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Øboen

Dødsfald

Ugeavisen Øboen

Jegind forlod toppolitik i Odense og blev embedsmand på Langeland: Man bliver slidt af 22 år i politik, men det har jeg først opdaget på den anden side

Ugeavisen Øboen

Foredrag med kendt havemand

Annonce