Annonce
Ugeavisen Øboen

Tilbud til Langelands unge: Tur til Gorilla Park, Møns Klint og enorm tysk tivolipark

Ungdomsskoleleder Michael Kjeldsen (t.v.) og klubleder Peter Hellerstedt Nyholm og deres kolleger har en række tilbud til Langelands børn og unge i skolernes sommerferie. Foto: Michael Lorenzen
300.000 kroner fra staten har givet mulighed for at hastearrangere et stort sommerferieprogram for Langelands børn og unge.
Annonce

LANGELAND: De har rykket hurtigt, og nu står Langeland Ungdomsskole klar med en bred vifte af tilbud til børn og unge i sommerferien. Det er blandt andet en tur til klatreparken "Gorilla Park" nær Stenstrup på Sydfyn. Det er fisketure i Lohals og Bagenkop. Det er en tur til Falster, inklusive en afstikker til berømte Møns Klint på naboøen. Det er en tur til Hamborg. Og meget mere.

- Staten har stillet 200 millioner kroner til rådighed til ferieaktiviteter for børn og unge i Danmark. Vi har ikke skullet søge, kommunerne får en fordeling efter forholdstal, så Langeland er tildelt 300.000 kroner, fortæller ungdomsskolens leder, Michael Kjeldsen, og klubleder Peter Hellerstedt Nyholm.

Inde i august er der SUP, rip, bananbåd og ocean resque på plakaten. Kort sammenfattet er det en række action- og fartprægede aktiviteter på havet og en gentagelse af et tilsvarende arrangement sidste år med næsten 300 deltagere.

- Alle vandaktiviteter afvikles af certificerede instruktører, som har de fornødne sikkerhedsuddannelser samt er opdateret på de gældende regelsæt omkring afvikling af vandaktiviteter, påpeger Michael Kjeldsen og Peter Hellerstedt Nyholm.

Fakta Turen til Hamborg

Turen til Hamborg varer tre dage med overnatning i Rendsborg både ud og hjem. Her kender Peter Hellerstedt Nyholm de lokale klubfolk, og man har fået lov at låne steder at sove i.

På vejen til Tyskland runder man Danfoss Universe.

I Hamborg skal man besøge et madmarked og et musikmarked, og deltagerne får lov at tage en tur på byens kendte gågade.

På vejen hjem skal man besøge Hansa Park, Nordeuropas største tivolipark.

Der er også en tre-dages kanotur på Gudenåen, og i det hele taget meget forskelligt.

En del er enkeltstående begivenheder, andet dagsaktiviteter og noget tredje flere-dags aktiviteter.

Annonce

Over hele Langeland

- Vi har satset på at komme hele Langeland rundt, og udover det fyldige program er juniorklubben åben hver mandag, ungdomsklubben to gange om ugen, mandag og onsdag, lige som vi hver onsdag i sommerperioden holder sup (opretstående padling), strandspil og grill på stranden ved Bellevue i Rudkøbing, nævner Michael Kjeldsen og Peter Hellestedt Nyholm.

Noget er gratis, noget opkræves der deltagergebyr for.

- Vi betegner det som en symbolsk egenbetaling, fordi der dels vil være entré og i nogle tilfælde måltider inkluderet, dels for at tilkendegive, at når man tilmelder sig, så besætter man en plads og så er man også ansvarlig for det. Vi har ikke mulighed for at ligge og ringe rundt til en masse forældre, hvis nogen ikke kommer, påpeger de.

Tilmeldingen foregår efter "først-til-mølle" princippet, og det skal ske elektronisk.

- Så, hvis nogen via en venteliste alligevel kan komme med, så handler det ikke, om "hvem vi bedst kan lide". Systemets link registrerer tilmeldingstidspunktet, så det er udelukkende, hvem der har været først og dermed står øverst, tilføjer Michael Kjeldsen og Peter Hellerstedt Nyholm.

Bustransport til arrangementer uden for øen vil få udgangspunkt fra Ørstedsskolen i Rudkøbing.

Annonce

For langt at køre

- Det er rent praktisk det bedste sted. Her er plads til, at 50 forældre kan aflevere deres børn og unge med god indbyrdes afstand her i disse coronatider, og skolen ligger centralt på øen. Vi har altså ikke mulighed for at køre til Humble og Snøde, før vi skal afsted.

Fakta Tilmelding

Man kan tilmelde sig de forskellige aktiviteter via ungdomsskolens hjemmeside.

Hvis en aktivitet får for få tilmeldinger og må aflyses, prøver man at stable et alternativ på benene, måske noget, der er så populært, at ikke alle har kunnet komme med.

Hele programmet fremgår af ungdomsskolens hjemmeside, af en plakat og af "flyers". Programmet vil også blive lagt på "Aula" systemet, altså skolernes meddelelsessystem til forældre.

Og der vil blive linket - henvist - fra Langeland Kommunes hjemmeside.

Til gengæld kan man møde direkte op til for eksempel fisketuren til Lohals, hvis man bor i den nordlige ende af øen, og på tilsvarende vis fisketuren i Bagenkop eller fodboldgolf i Humble.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Øboen

Udveksling på Øboen

Annonce