Annonce
Ugeavisen Øboen

Tilfredshed: Det har ikke været nødvendigt for håndværksmester i Hennetved at annoncere, for kunder anbefaler andre at kontakte ham

Till Thomsen foran det stuehus, som han har forvandlet inde og ude, og hvor han bopr med familien. Han er udlært i Hamborg og har travlt i sit tømrer- og snedkerfirma. Foto: Steen Højgaard

Nye kunder har hørt om Till Thomsens indsats fra hans tilfredse kunder. Og hans og familiens hus i Hennetved dokumenterer også hans færdigheder

Hennetved: Hjemmesiden for Till Thomsens tømrer- og snedkerfirma har ordet Sydfyn i sig, men langt de fleste opgaver ligger nær hjemmet og værkstedet i landsbyen Hennetved på Sydlangeland.

- Det viste sig ret hurtigt, at jeg ikke kom ret langt væk, fortæller Till Thomsen, der blev selvstændig i 2011.

Han har specialiseret sig i bindingsværk, men han udfører så godt som alle andre tømrer- og snedkeropgaver indendørs og udendørs.

Det gælder også udfordringer som at skabe et køkken eller badeværelse, der er i harmoni med huset.

Der er mange opgaver på de store herregårde Mariendal, Hjortholm og Skovsgaard, som alle ligger nær Hennetved.

Udover selve godsernes hovedbygninger, er der andre bygninger og boliger på godsernes område, hvor der er meget at gøre for én, som har specialiseret sig i ældre ejendomme, og som interesserer sig for sagen.

- Derfor er jeg ofte her i den nærmeste omegn. Men jeg har også opgaver i for eksempel Troense på Tåsinge, i Svendborg og engang imellem i Odense. Hvis der er mere, end jeg kan klare selv, har jeg et rigtig godt samarbejde med tømrermester Steen Tovby i Illebølle og andre mindre firmaer.

For en journalist på en distriktsavis, der udelukkende har indtægter fra annoncer, er det ikke rart at høre, at det ikke har været nødvendigt at annoncere for firmaet Bindingsværkshuset-Sydfyn.dk, men det er sådan, det er.

Snakken går mellem folk, der har fået opgaver udført af Till Thomsen, og folk, som har behov for en fagperson, får lyst til at kontakte ham.

Till Thomsen kom i gang som selvstændig, da en bekendt, der var læge i Humble, sagde, at Till Thomsen da kunne gå i gang med at renovere hans hus, inden det skulle sættes til salg.

Opgaven tog måneder, og siden har Till Thomsen været mester.

Hans interesse for detaljen og det originale ses i stuehuset og lejligheden, der nu er ferielejlighed, i længen på Hennetvedvej 25.

Moderniseringen og ændringerne er ikke helt færdiggjorte på førstesalen i stuehuset, men i køkken, stuer, hall med loft til kip og andre steder er det tydeligt, at der er kælet for detaljerne.

- Du har ret. Huset er ikke længere faldefærdigt. Det var det, da vi overtog. Jeg annoncerede efter gammelt tømmer, som jeg har brugt i huset. Jeg fik også materialer fra en bygning på Valdemars Slot og fik også lov til at rive en bygning på Tåsinge ned og kunne bruge materialerne her i Hennetved. Men jeg var dog nødt til at købe enkelte nye stykker bindingsværk-tømmer.

Det er vigtigt for Till Thomsen at fastholde en bygnings oprindelige stil, og han lægger en tyk bog af Søren Vadstrup på bordet i køkkenet, hvor vi har kaffen stående.

Også restaurerings-centret på godset Hverringe ved Kerteminde bruger han.

I bogen af Søren Vadstrup findes fotos, tegninger og tekst, der vejleder i næsten alt om renovering af bygninger.

Og at den bliver fulgt, ses i stuehuset på Hennetvedvej, hvor der er 120 kvadratmeter bolig nedenunder og yderligere 80 ovenpå.

Derudover har Cathrin og Till Thomsen ferielejligheden, som også er populær om vinteren, fordi den er så originalt indrettet i to etager.

Lejligheden er så speciel, at mange har lyst til at have den som base også på tidspunkter af året, hvor det for mange er indevejr.

Køkkengulvet består for eksempel af gamle, rundvaskede mursten fra stranden, og stenene er samlet af parret og deres gæster.

Den type sten legede Till Thomsen tit med, da han var barn og var på ferie på Langeland.

Kontakt

Tømrer- og snedkermester Till ThomsenBindingsværkshuset-Sydfyn

Hennetvedvej 25

Hennetved

5900 Rudkøbing

till@bindingsvaerkshuset-sydfyn.dk

www.bindingsvaerkshuset-sydfyn.dk

Skiltet, som nogle udenlandske turister forveksler med et skilt for et spisested. Enkelte har forsøgt at bestille bord. Foto: Steen Højgaard
Till Thomsens firmanavn er noget med bindingsværk. Men han kan meget andet. Her er en stue med udsigt. Privatfoto
Endnu et eksempel på, hvad Till Thomsen, der er udlært i Hamborg, kan præstere. Privatfoto
Også køkkener skræddersyer Till Thomsen, der til nogle af opgaverne får hjælp af andre håndværksmestre. Privatfoto
Annonce
Ugeavisen Øboen

Appel fra læser: Bevar det lille museum for H.C. Ørsted

Annonce
Ugeavisen Øboen

På jagt efter europæiske lækkerier: Nyt marked i Rudkøbing til sommer

Annonce
Ugeavisen Øboen

Debat: Er det ikke ved at være på tide, at Langeland Kommune kaster håndklædet i ringen?

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Øboen

Ny præst på Langeland: Hun vil holde gudstjenesterne i et sprog, der er let at forstå, og så er hun naturmenneske om en hals

Ugeavisen Øboen

Drama og dyster skilsmisse: Så kommer der endelig gang i lærredet igen hos Bio Langeland

Ugeavisen Øboen

Debat: Ægte flygtningeHolmegård? Ja tak!

Ugeavisen Øboen

Debat: Kommunen fattes penge, og S vil bruge penge på et nyt bibliotek

Ugeavisen Øboen

Debat: Vi har ingen hemmeligheder, men derimod en respekt overfor de mennesker, der ejer ejendomme i Rudkøbing by

Ugeavisen Øboen

GudstjenesterLangeland: Her er din prædikant 23. januar

Ugeavisen Øboen

Ny sportsgren buldrer frem: Floorball har taget Rudkøbing med storm

Ugeavisen Øboen

Staten beholder Holmegaard: Skal være buffer for fremtidig asyltilstrømning

Annonce