Annonce
Ugeavisen Øboen

Turistboom i Lohals: Tirsdagsmarked hitter på havnen

Bodil Lilliegaard sælger brugte ting, som familien har samlet gennem tiden, på Lohals Havn om tirsdagen og i Rudkøbing om fredagen hele sommeren. Foto: Anna Stærbo
Der er usædvanligt mange turister i Lohals lige nu, og det glæder de lokale ved det ugentlige marked på havnen.
Annonce

LOHALS: - Jeg har aldrig set så mange turister, som der er i år.

Udtalelsen kommer fra Bodil Lilliegaard, der er kommet jævnligt på Langeland gennem 40 år, og som i dag bor i Rudkøbing. Hun er blandt stadeholderne ved det ugentlige marked på Lohals Havn.

Det er tirsdag den 14. juli, og selvom det regner, er her mange mennesker.


Sidste tirsdag havde kartoffelmanden udsolgt allerede klokken 12, og han måtte derfor tage hjem og grave nogle flere op.

Birger Printz


I baren på Banjen står Lene Dam, der er frivillig. Hun fortæller, at der har været masser at se til på Banjen på det seneste.

- Sidste lørdag var der stuvende fuldt at danskere og nordmænd, siger Lene Dam og fortæller, at Banjen på grund af corona er nødt til at følge et strengt regulativ om, at der ikke må danses.

Men bortset fra det swinger det godt i Lohals Havn her midt i sommerferien.

Annonce

Populære kartofler

Ved endevæggen sider havneformand, Birger Printz og Søren Ramsing, der blandt andet er kendt som den syngende sagfører, og får styr på verdenssituationen.

Også de har bemærket, at der er ekstraordinært mange turister i området for tiden.

- Sidste tirsdag havde kartoffelmanden udsolgt allerede klokken 12, og han måtte derfor tage hjem og grave nogle flere op, siger Birger Printz.

Han fortæller også, at der alene i nat er kommet 110 overnattende gæster til havnen, og at havnen ser ud til at få et flot resultat i år på trods af den usædvanlige corona-situation.

Helle Hjortshøj fra Slikhuset i Rudkøbing er taget til Lohals for at sælge sin naturslik på havnemarkedet. Foto: Anna Stærbo

Ved siden af Birger Printz og Søren Ramsing står Helle Hjorthøj fra Slikhuset i Rudkøbing. Det er anden tirsdag hun er med på markedet i Lohals, men hun kan allerede nu konstatere, at det godt kan betale sig at køre nordpå.

Flere, der har smagt hendes naturslik i Lohals, er kommet igen i butikken i Rudkøbing, fortæller hun. Og selvom det kun er godt et halvt år siden, hun åbnede butikken, er det gået godt - også selvom coronavirussen satte salget på stand by i en periode.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Øboen

Udveksling på Øboen

Mest læste

Ugeavisen Øboen

Kusketræf på Skovsgaard

Ugeavisen Øboen

Fynsk sanger på Skovsgaard

Annonce