Annonce
Ugeavisen Øboen

Unge flygtninge på langelandsk teknologi-lejr

17-årige Ahmed Yama Mokthari er en af de 35 unge med flygtningebaggrund, som deltager i Røde Kors Tech Akademi på Langeland i efterårsferien. PR-foto

Der er droner og kodning på programmet, når Røde Kors i efterårsferien inviterer unge med flygtningebaggrund til Tech Akademi på Langeland. Det er første gang, at lejren bliver afholdt.

Annonce

LANGELAND: Teknologien er i højsædet, når 35 unge flygtninge og 15 frivillige i uge 42 deltager på Røde Kors Tech Akademi. En lejr, hvor deltagere og frivillige i fællesskab skal arbejde med robotter, lære om kodning og flyve med droner.

De unge flygtninge er i alderen 16-25 år, mens de frivillige er mellem 18 og 35 år. En af deltagerne er 17-årige Ahmed Yama Mokthari, som glæder sig til en uge med både hygge og ny viden om teknologi.

Det betyder rigtig meget for mig at være med, det er både sjovt og spændende, siger han.

Annonce

Lejr udvider horisonter

Røde Kors har tidligere afholdt ferielejre for unge flygtninge, som er kommet alene til Danmark. Det er dog første gang, at en lejr har fokus på teknologi.

- Gennem vores erfaringer fra tidligere projekter ved vi, at de unge i høj grad efterspørger kendskab til deres muligheder i Danmark - både i forhold til uddannelse og job, forklarer Maria Holm Bækgaard, udviklingskonsulent i Røde Kors.

Hun tilføjer, at idéen med lejren netop derfor er at udvide de unges muligheder og horisont i forhold til, hvad der kan lade sig gøre."

Ved siden af det teknologiske fokus er der det sociale element, som ligger i at være afsted på lejr.

- Man er jo sammen på en anden måde, når man er afsted. Det giver en helt særlig grobund for indlæring, og håbet er, at deltagere og frivillige kan være med på lige fod, siger Maria Holm Bækgaard.

Annonce

Lokalafdeling støtter op

Fordi de frivillige på lejren indgår i workshops på lige fod med deltagerne, er den lokale Røde Kors-afdeling trådt til med vigtig frokosthjælp.

Syv frivillige fra integrationsarbejdet under Røde Kors Langeland sørger for, at der bliver lavet frokost til både deltagere og frivillige, mens en lokal syrisk kvinde står i spidsen for aftensmaden.

Lejren afholdes på adressen Kirkeby 20 i Bagenkop.

Brødtekst

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce