Annonce
Ugeavisen Øboen

Ungt kærestepar i spidsen for café på Strynø: Sparer sammen til at rejse ud i verden

Hannah Sassersen og Ludvig Sørensen sparer op til at rejse ved at arbejde som forpagtere af Café Kabyssen på Strynø i sommerferien. Foto: Anna Stærbo
Det er både sjovt og travlt at forpagte Café Kabyssen på Strynø, fortæller det unge kærestepar, Ludvig Sørensen og Hannah Sassersen, der sparer sammen til at rejse.
Annonce

STRYNØ: De blev studenter i år og skulle egentlig have rejst rundt i verden lige nu. Men det satte coronapandemien en stopper for. I stedet forpagter de nu Café Kabyssen på Strynø og sparrer sammen til at udleve deres drømme om at rejse til fjerne kyster.

Det unge kærestepar Hannah Sassersen og Ludvig Sørensen på henholdsvis 19 og 18 år har gået på samme gymnasium og boet på samme kostskole i Nyborg, hvor de lærte hinanden at kende. Nu er de gået sammen om at forpagte cafeen i Smakkecenteret på Strynø – kaldet Kabyssen.

Det var ellers ikke lige det, der lå i kortene for det unge par, der netop er blevet studenter.

- Jeg havde egentlig tænkt mig, at jeg skulle ud at rejse, efter jeg blev student. Men det kunne jeg ikke nu, og så tænkte jeg, at så skal vi noget andet. Min mor forslog at kigge på cafeen, og det gjorde vi. Og det virkede meget fedt, siger Ludvig Sørensen, der er vokset op på Strynø.


Det er sjovt, når man kan se, at det går godt. Det ville både være kedelig og stressende, hvis der ikke kom nogen overhovedet

Hannah Sassersen


Tidligere har han gennem syv år hjulpet til i cafeen. Og siden han var barn, har han været vant til at lave mad med ugentlige maddage i hjemmet på Strynø.

Ludvig Sørensen og Hannah Sassersen forpagter Café Kabyssen på Strynø i sommerferien.

- Man kan godt sige, at det er mine forældre der indførte det, men det var ikke noget, vi (Ludvig og hans søskende, red.) havde noget imod, siger Ludvig Sørensen.

Annonce

Sjovt, når det går godt

Foreløbigt er det gået godt med at drive cafeen, vurderer parret.

- Det har været rigtig hyggelig, men det har været mere travlt, end jeg havde troet. På grund af de gratis færger er der sindssygt mange mennesker – i hvert fald her de seneste dage, siger Hannah Sassersen.

- Men det er sjovt, når man kan se, at det går godt. Det ville både være kedelig og stressende, hvis der ikke kom nogen overhovedet, siger hun, og Ludvig Sørensen supplerer:

- Og kunderne er glade. De siger, ”tak for mad, det smagte godt” – det er også fedt, siger han.

Parret ville formentlig have svært ved at kunne følge med, hvis de havde været alene om at drive Kabyssen, vurderer de selv.

- Så ville der i hvert fald stå mange mennesker og vente. Men vi har heldigvis en der hjælper og Ludvigs forældre har også hjulpet og været her hver dag, siger hun.

At der ovenikøbet har været ekstra mange regler på grund af corona har været en ekstra udfordring.

- I selve cafeen har vi kun plads til 21 mennesker, men forleden åbnede vi op til et andet sted, så der var plads til, at alle kunne sidde ned. Så vi har ikke afvist nogen, siger Ludvig Sørensen.

Annonce

Sejlads og sabbatår

De håber på at kunne sparre nogle af de hårdt-tjente penge fra arbejdet i cafeen op til at rejse. Ludvig Sørensen drømmer om at sejle med skoleskibet Danmark, og Hannah Sørensen har en idé om at tage til New Zealand.

Det føles som det rigtige at gøre efter mange års konstant skolegang, indtil de beslutter sig for en uddannelsesretning.

- Jeg ved ikke, hvad skal studere endnu, og derfor kunne jeg godt tænke mig at komme ud og opleve i de her år, hvor jeg alligevel ikke rigtig ved, hvad jeg skal, siger Hannah Sassersen.

Indtil rejserne kan blive realiseret, knokler de på i cafeen og nyder ø-livet på Strynø.

De har en aftale om at forpagte cafeen frem til 1. august, som de regner med at forlænge med 14 dage.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Øboen

Udveksling på Øboen

Mest læste

Ugeavisen Øboen

Kusketræf på Skovsgaard

Ugeavisen Øboen

Fynsk sanger på Skovsgaard

Annonce