Annonce
Ugeavisen Øboen

Urmager slår butiksdøren op i Rudkøbing - håber på mere synlighed

Urmager Kenni Henning Dahl Eriksen åbner butik på Østergade 64. Arkivfoto: Anna Stærbo
Urmager Kenni Henning Dahl Eriksen rykker nu fra sit værksted på Reberbanen ind i en decideret butik på Østergade i Rudkøbing. Målet for i år er synlighed, håbet er en levevej.
Annonce

RUDKØBING: Det er det næste logiske skridt.

Sådan beskriver urmager Kenni Henning Dahl Eriksen den nært forestående åbning af sin butik på Østergade 64. På sin vis er det da også gået stærkt for urmageren. Som 47-årig besluttede han sig for at gå efter drømmen om at blive selvstændig urmager. Det efter et arbejdsliv med hårdt fysisk arbejde blandt andet som murer, slagteriarbejder og fabriksarbejder på en vindmøllefabrik.

Sidstenævnte fylder stadig timer i kalenderen. For urmagerfaget er endnu ikke blevet en levevej.

Annonce

Fra mund til mund

Siden august 2019 har Kenni Henning Dahl Eriksen dog kunnet lave alt med ure fra sit værksted på Reberbanen i Rudkøbing. Men når butikken i Østergade slår dørene op, er det meningen, at værkstedet skal fungere som en slags lager.

- Jeg godt se, at jeg ikke kan have alle mine ting i lokalerne på Østergade. Heldigvis er der kun 300 meter over til værkstedet. Så der kan jeg hurtigt hente noget fra, hvis jeg mangler, fortæller Kenni Henning Dahl Eriksen.

Et samarbejde med LLarsen i Svendborg betyder, at kunder udover at få repareret urværk også vil kunne købe helt nye ure, når butikken åbner tirsdag 4. februar.

Målet for 2020 er at få butikken i Østergade gjort synlig for langelænderne.

- Mit arbejde i værkstedet er gået meget fra mund til mund. Og det er fint. Men jeg håber at nå ud til flere nu. Både her på Langeland, men også Strynø og Svendborg. Sydfyn generelt. Så flere ved, at der et alternativ til det, de måske plejer, siger Kenni Henning Dahl Eriksen.

Annonce

Store ure

Fra tiden med værksted på Reberbanen har han kunnet se, at det særligt er store ure, kunderne er kommet med.

- Når jeg siger store ure, er det alt, der er større end et armbåndsur. Det kan være alt fra Bornholmerure til vægure, uddyber Kenni Henning Dahl Eriksen.

For ham lever urmagerdrømmen dog op til forventningerne, også selvom finmekanikken giver et meget anderledes arbejde end i fx murerfaget.

- Hvis det her med urene kommer til at gå, så jeg kan leve af det, er jeg meget tilfreds, slutter urmageren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Øboen

Udveksling på Øboen

Annonce