Annonce
Ugeavisen Øboen

Værtshusejer glæder sig til genåbning mandag: Får plads til 25 gæster indenfor ad gangen

Her ses Torben og Pernille Pryds, der ejer Kasket Karl i Rudkøbing. Arkivfoto: Erik Jørgensen
- Det vil selvfølgelig ikke være helt som normalt, men det er tættere på normalen, end vi havde turdet håbe på, lyder det fra Pernille Pryds, medejer af Kasket Karl, der genåbner den 18. maj.
Annonce

RUDKØBING: Hun ville gerne have haft dem tidligere, men nu hvor de er kommet, er hun positivt overrasket.

Sådan lyder vurderingen fra Pernille Pryds, der er medejer af værtshuset Kasket Karl, om de nye retningslinjer for genåbningen af restauranter, cafeer og værtshuse.

Kasket Karl har været lukket, siden de fik påbud om at lukke den 18. marts. Siden da har værtshuset været tvunget til at holde døren låst for kunder, men den 18. maj bliver det lavet om – og det til Pernille Pryds’ overraskelse.

- Men det, der overraskede mig mest, var egentlig, at retningslinjerne er, som de er. Retningslinjerne gør rent faktisk, at vi kan åbne, siger hun.

Nye retningslinjer

I retningslinjerne for genåbningen af restauranter, cafeer og værtshuse lyder det blandt andet, at:

Man skal respektere forsamlingsforbuddet, og således ikke kan servere for et selskab, der er større end den fastsatte grænse herfor.

Et selskab kun bør bestå af personer, der i forvejen har tæt kontakt til hinanden og normalt ses på tilsvarende vis. Restauranter og caféer kan godt have flere selskaber samtidig, hvis der holdes afstanden mellem selskaberne,

Man skal indrette, så det er muligt at holde mindst en meters afstand mellem forskellige selskaber. Natklubber, diskoteker og spillesteder m.v. skal fortsat holde lukket.

Restauranter, caféer, værtshuse, barer mv. må ikke gennemføre aktiviteter eller indrettes på måder, der får dem til at minde om natklubber eller diskoteker.

Alle serveringssteder, hvor der serveres mad, drikkevarer eller tobak til indtagelse på salgsstedet, skal lukke klokken 24.

Kilde: Erhvervsministeriet

Annonce

Plads til 25 inde

Hun var blandt andet bekymret for, hvis der måske kun måtte være 10 personer indenfor, og hvis værtshuset ville skulle lukke klokken 18. Hvis det havde været tilfældet, ville Kasket Karl ikke kunne åbne, mener hun.

Men eftersom retningslinjerne blandt andet gør det muligt at holde åbent til midnat, giver det alligevel mening af åbne den 18. maj.

Også retningslinjerne, for hvor mange der må være i værtshusets lokaler, er godt nyt for ejerne.

I retningslinjerne lyder det blandt andet, at ”restauranter og caféer godt kan have flere selskaber samtidig, hvis der holdes afstanden mellem selskaberne, og at restauranter og caféer indrettes, så det er muligt at holde mindst en meters afstand mellem forskellige selskaber.”

- Vi må gerne have flere selskaber samtidig – folk der ankommer sammen, som normalt omgås hinanden, så længe hvert selskab holder afstand. Det gør jo, at man kan have mere end 10 personer samtidig – vi vil kunne have plads til 25 mennesker indenfor. Og så har vi også udendørs plads, hvor de samme afstandskrav gælder, siger hun.

Annonce

Glæder sig

Derfor er Pernille Pryds positivt overrasket over retningslinjerne, som gør det muligt at vende tilbage til noget, der minder om en normal hverdag.

- Det vil selvfølgelig ikke være helt som normalt, men det er tættere på normalen, end vi havde turdet håbe på. Det betyder, at vi kan få gang i vores forretning igen, siger hun.

Pernille Pryds glæder sig til åbne – og hun er sikker på, at følelsen er gensidig blandt stamkunderne.

- Jeg glæder mig helt vildt, og de glæder sig så sandelig også. De har spurgt os hele ugen, om vi ville åbne mandag den 18. maj, men vi kunne først svare dem i går aftes (torsdag den 14. maj, red.).

At retningslinjerne først blev offentliggjort to hverdage inden genåbningen, er hun ikke tilfreds med.

- Det, synes jeg, er superdårligt, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Øboen

Udveksling på Øboen

Annonce