Annonce
Ugeavisen Øboen

Valle udkommer med historisk roman om sin oldefar

Valle Hansen udkommer den 11. september 2020 med romanen "Den kloge smed". Arkivfoto: Roland Petersen
Valle Hansen udkommer den 11. september med historiske roman. Den handler om hans oldefar, Hans Larsen, som drev sin smedje på Helnæs sidst i 1800-tallet.
Annonce

RUDKØBING: Den 11. september udkommer bogen ”Den kloge smed” af Valle Hansen, der bor i Rudkøbing på Langeland.

Valle Hansen er født 1955 og opvokset på gården Nørrelund i Dreslette på Vestfyn. Han har været friskolelærer på Fyn og Langeland og tilbringer sit otium i Rudkøbing med at tegne, bygge, skrive bøger og spille musik.

”Den kloge smed” er hans oldefar, Hans Larsen, som drev sin smedje på Helnæs sidst i 1800-tallet.

- I min opvækst på ’Nørrelund’ i Dreslette fortalte min far, Alfred Hansen, historier om sin morfar, Hans Larsen. Hele vores slægt århundreder tilbage i tiden har virket på Helnæs og oplandet. Denne inspiration og en ihærdig kildesøgning er blevet til denne historiske roman, skriver Valle Hansen i en pressemeddelelse.

Bogen udkommer på forlaget Mellemgaard.

Hans Larsen udnyttede sine utallige evner som opfinder, rådgiver og igangsætter på Helnæs sidst i 1800-tallet, hvor han var kendt og respekteret på hele egnen som ”Den kloge smed”.

- Det er med denne bog mit håb at viderebringe de mange fortællinger fra en for længst svunden tid på Vestfyn – det er ganske vist, skriver Valle Hansen. /anst

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Øboen

Udveksling på Øboen

Annonce