Annonce
Ugeavisen Øboen

Højsæsonen er ved at være slut: Sådan er det gået blandt butikkerne på gågaden i Rudkøbing

Gågaden i Rudkøbing var tirsdag eftermiddag fyldt med mennesker, og her havde 20-30 af dem valgt at stille sig i kø til en forfriskende is fra Vaffelhuset. Rundt omkring på gågaden i Rudkøbing er meldingen i år den samme: Sæsonen har været rigtig fin. Foto: Søren Tideman Lassen
Den helt store højsæson for besøgende og turister på Langeland er ved at være slut. Avisen har været forbi flere af butikkerne i gågaden i Rudkøbing og hørt hvordan årets sæson indtil nu er gået.

Rudkøbing: De erhvervsdrivende i gågaden er stort set alle enige.

Sæsonen har indtil nu har været rigtig god, og enkelte steder er det endda gået endnu bedre end sidste års vanvidssommer-sæson.

Men flere har også været hårdt ramt af den delvise nedlukning af landet og grænserne i foråret og kæmper stadig for at indhente det tabte.

Annonce

Avisen har taget pulsen hos seks af de lokale erhvervsdrivende på gågaden i Rudkøbing, der efterhånden ser frem til et pusterum, når sæsonen om få uger så småt går på hæld.

1 Butik Knag, John Foged

Ejeren af butik Knag i Rudkøbing John Foged. Foto: Søren Tideman Lassen

- Det har lige knap været på niveau med sidste år, men tæt på, fortæller ejeren af butik Knag John Foged.

- Vi har haft åbent hele tiden (også i foråret under den delvise nedlukning red.), og det har ikke været super. Men vi har overlevet. Nu kører det igen på fuld blus, og det regner vi med det gør frem til ind i september. Derefter forventer vi et lille fald også er der fuld knald på igen i december.

- Vi er lidt spændt på streetfood-ugen i uge 32. Det er muligvis lidt synd for restaurationsbrancen, fordi det potentielt kan trække kunder fra dem, uddyber han.

2 Skovholm Keramik, Trine Steffensen

Ejer Trine Steffensen foran Skovholm Keramik og andet mums i Rudkøbing. Foto: Søren Tideman Lassen

 - Vi kan ikke klage. Der har været meget, meget travlt hele sommeren igennem, fortæller ejeren af Skovholm Keramik, Trine Steffensen.

- Efter vi åbnede 1. maj er det gået super, super godt. Det har været rigtig dejligt, men vi har også haft travlt, travlt, travlt. Det er bare mig og af og til min datter Thilde, som er i butikken, og det klarer vi lige.

- Men det har simpelthen været en fantastisk første sæson for os, og vi håber, det fortsætter længe ind i sensommeren og efteråret, afslutter hun.

3 Tingstedets Antikviteter, Torbjørn Brun Madsen

I næsten 50 år har Tingstedets Antikviteter ligget på gågaden i Rudkøbing. I år har de både været positivt og negativt påvirket af coronapandemien. Foto: Søren Tideman Lassen

- Der har været masende mange mennesker, så det er gået ligesom det plejer. Det har været meget det samme som sidste år, rigtig mange danskere og kun få tyskere. Der har helt klart været færre tyskere end før coronaen, fortæller Torbjørn Brun Madsen.

- Vi har både været præget positivt og negativt af corana i år. Mange af de udenlandske turister - som ofte handler en del her hos os - har ikke været her, men tilgengæld har der været rigtig mange danskere.

- Festugen (uge 32 red.) er vi meget spændt på at se. Det giver noget at se til her, men det er altid dejligt med fest og stemning i byen, uddyber han og fortæller om musikdagene på torvet, der også har trukket mange folk til gågaden.

4 Cafe Thummelumsen, Winni Frederiksen og Ida Toftemann Almgren

Winni Frederiksen og Ida Toftemann Almgrenn foran Cafe Thummelumsen i Rudkøbing. Foto: Søren Tideman Lassen

- Det er gået rigtig godt. Ikke helt så godt som sidste år, hvor alle skulle ud og besøge alle de danske øer, fortæller Ida Toftemann Almgrenn, der har arbejdet på Cafe Thummelumsen i Rudkøbing begge år.

- Sidste år var helt ekstremt i perioder, og i år har vi haft mere ro på, men stadig masser af glade gæster, tilføjer hun inden endnu en kunde stiller sig i kø bag skranken.

- Det har været sådan 50/50 med at finde personale nok. Det er svært at finde lokale til sæsonarbejde. Her er vi fire piger, der arbejder på skift, også de to ejere. Selvom vi ikke har haft lige så mange som sidste år, er vi rigtig glade for dem, vi har haft - det har været rigtig fint, uddyber Winni Frederiksen, der er ansat på stedet.

5 Osteria VinoVaudano, Bodil og Steen Vestergaard

Hos Osteria VinoVaudano har sæsonen været god - men ikke som sidste år. Butikken ejes og drives af Steen Vedsegaard (th.) og hans kone Bodil Vedsegaard (tv.) hjælper til cirka 15 timer om ugen. Foto: Søren Tideman Lassen

- Det har været rigtig godt i år, men ikke helt så godt som sidste år, fortæller Steen Vedsegaard og hans Kone Bodil Vedsegaard.

- Foråret var jævnt og her sommeren over, har der været rigtig travlt. Men vi er ikke blevet overrendt af tyskere og svenskere.

- Festugen kan muligvis påvirke os negativt, men det er vigtigt, at der plads til alle - og vi er glade for at der sker noget og bliver taget initiativ til nye ting her i byen, afslutter de.

6 Vald. Jørgensen Guldsmedie, Inge-Lise Jørgensen

Inge-Lise Jørgensen fortæller glædeligt at kunderne i år har lagt flere penge end vanligt hos Vald. Jørgensen Guldsmedie. Foto: Søren Tideman Lassen

- Der har været rigtig mange turister, udbryder Inge-Lise Jørgensen og fortsætter:

- Jeg tror faktisk næsten der har været flere end sidste år. Eller også har de lagt flere penge i hvert fald. Det kan måske hænge sammen med, at folk ikke har rejst så meget, og derfor måske har haft mulighed for at spare op og have flere penge på lommen.

- De lokale og fastboende har været rigtig gode til at støtte op gennem nedlukningerne og vinteren - heldigvis. Det er virkelig skønt at mærke den opbakning, afslutter hun.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Øboen

Masser af spændende badminton: Stort stævne på Langeland

Annonce
Annonce
Ugeavisen Øboen

Gudstjenester 24. oktober: Sådan kan du komme i kirke på Langeland og Strynø

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Øboen

Ny frisør kører rundt på Langeland: Annemette tager ud med saks og shampo

Ugeavisen Øboen

Skiftedag på kendt restaurant på Nordlangeland: Kroejer fra Tullebølle overtager Jans café og Spisehus

Ugeavisen Øboen

Langelændere inviteres til debat

Ugeavisen Øboen

En ordentlig mavepuster til Langeland: Torskekvoten næsten barberet helt væk

Ugeavisen Øboen

Vandretur fra Lindelse Nor til Rudkøbing

Ugeavisen Øboen

Skål i Bagenkop-bryg: Årets vinderøl fra Shoreskonkurrencen er klar til at blive hældt i glassene

Ugeavisen Øboen

Formand svarer på kritik: - Det handler om det principielle

Ugeavisen Øboen

Gudstjenester 17. oktober

Ugeavisen Øboen

Hun siger sin mening uden omsvøb: Mød sosu-hjælper fra Langeland, der er talerør for 400 kolleger

Ugeavisen Øboen

Hvorfor forsvinder gamle præstegårde?

Ugeavisen Øboen

Bag Danmarks mest populære dansktopband: Se filmen i Bio Langeland

Ugeavisen Øboen

Håndboldstjerne tog Langeland med storm: Verdensmester på besøg hos nyt klubsamarbejde

Ugeavisen Øboen

Fire legender på Langeland: Har Gud haft en kæreste?

Ugeavisen Øboen

Debat: - Retorik og sprogbrug tager overhånd: Annonce om Rema i Øboen skævvrider tingene

Ugeavisen Øboen

Debat: Venstre går ind for en aktiv bymidte og konkurrence på lige vilkår

Ugeavisen Øboen

HipSomHap og Karla fra MGP: Dobbelt børnekoncert

Ugeavisen Øboen

Årets sidste golfturnering på Langeland: Holdmatch og fælles middag

Ugeavisen Øboen

Øboen mener: Grotesk situation ved valget på Langeland - kandidat fra Nye Borgerlige smidt ud, men han står stadig på listen

Ugeavisen Øboen

Børnekulturfestival: Olsens Teater med Gubben og Æslet

Ugeavisen Øboen

Drageværksted på Børnekulturfestival

Ugeavisen Øboen

Børnekulturfestival: Harry Potter Tryllestavsværksted

Annonce