Annonce
Ugeavisen Ringkøbing

1700 festival over en hel uge

Sidste år var eleverne fra Ringkøbing Skole med til at åbne festivalen, blandt andet med folkedans. Arkivfoto: John Randeris
Skolen og museet bliver igen i år en vigtig del af byens festival.
Annonce

Ringkøbing: I år bliver 1700 Festivalen spredt over en hel uge, hvor de store arrangementer vil foregå fredag og lørdag den 19. og 20. juni.

- Ringkøbing Skole vil igen i år have emneuge omkring 1700-tallet. Så skoleeleverne vil være me di byen og bliver en del af festivalen. Vi vil også lave en stor åbning, ligesom vi gjrode sidste år, fortæller festivalchef Katrine Koch Frandsen.

Hun er købt ind af Ringkøbing Handelsforening til at arrangere de store træk omkring festivalen.

Også i året festival deltager Ringkøbing-Skjern Museum og Teatret OM.

- De kan jo noget helt specialt, for eksempel vil Teatret OM også i år gå rundt som visekællinger og synge nyheder ud i gaderne, siger Katrine Koch Frandsen.

Havnen og Torvet bliver centrum for mange af begivenhederne.

- På Torvet åbner vi igen et marked, de fleste boder er ved at være taget, men vi har stadig et par stykker tilbage, siger hun.

Sidste år deltog Faaborg Kanonérlaug for første gang i 1700 Festivalen og var med en enkelt dag. Det blev en stor succes, så i år kommer lauget to dage for at skyde med kanoner og musketer.

- Vi skaber igen 1700-tals stemning i gaderne, men vi har valgt ikke at sprede halm. Dels vil det gøre brostenene meget glatte, dels vil halm flyve rundt i gaderne, så vi nøjes med halmballer forskellige steder i byen, fortæller Katrine Koch Frandsen.

Hun arbejder stadig på de sidste aftaler omkring festivalen.

Festivalen har sin egen Facebook-side, hvor festivalchefen løbende vil fortælle om deltagerne i årets 1700 Festival.

Stylte-Signe er hyret ind til dette års festival. Arkivfoto: John Randeris
Faborg Kanonérlaug kommer også i år og skyder kanoner af. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ringkøbing

Som ung var Jesper Märcher Larsen professionel fodboldspiller. Nu bruger han sin energi på at drive Skousen Invita-butik i Ringkøbing

Annonce